Recept
« Terug naar recepten
Ayam Ketjap (Kip Gemarineerd in Bumbu + Ketjap)
PT180M
Ayam Ketjap (Kip Gemarineerd in Bumbu + Ketjap)
Een heerlijk ayam ketjap (kip gemarineerd in bumbu + ketjap) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ayam Ketjap (Kip Gemarineerd in Bumbu + Ketjap) te bereiden
*Roer de ingredienten voor de marinade goed door elkaar en marineer hier in de stukken kip. Zo nu en dan even omroeren.
Gedurende 2 uren laten staan in de koeling.
*Fruit in een ant- aanbakpan de uien en knoflook glazig in de olie.
*Zet het vuur nu hoog en bak de uitgelekte kippenblokjes snel gaar en laat op een zacht vuurtje even nagaren.
Gedurende 2 uren laten staan in de koeling.
*Fruit in een ant- aanbakpan de uien en knoflook glazig in de olie.
*Zet het vuur nu hoog en bak de uitgelekte kippenblokjes snel gaar en laat op een zacht vuurtje even nagaren.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
*Dien op als bijgerecht bij rijst of als snack.