*Voor het opdienen de kip uit de pan halen,de marinade ietsje inkoken.
*Opdienen met rijst en de ingekookte marinade en strooi er wat pinda's over.
*Geef hierbij een salade van tomaat, ketimun, ui, knoflook, lenteuitjes en een klassieke vinaigrette.
Recept
« Terug naar recepten
Ayam Smoor 2
PT75M
Ayam Smoor 2
Een heerlijk ayam smoor 2 recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Famile die in Hong Kong heeft gewerkt en gewoond.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ayam Smoor 2 te bereiden
*Fruit de uien en de knoflook aan in het olie-boter mengsel en roer tot ze glazig zijn.
*De met peper en zout ingewreven stukken kip in dezelfde olie licht-bruin aanbraden.
*Vervolgens doen we in de pan er bij de ketjap, het water, de nootmuskaat, kruidnagels en de foelie. Ook de tomatenconcentraat en het citroensap kunnen er bij.
*Roer even goed door en doe dan de deksel op de pan en laat 50-60 minuten gaar smoren.
*De met peper en zout ingewreven stukken kip in dezelfde olie licht-bruin aanbraden.
*Vervolgens doen we in de pan er bij de ketjap, het water, de nootmuskaat, kruidnagels en de foelie. Ook de tomatenconcentraat en het citroensap kunnen er bij.
*Roer even goed door en doe dan de deksel op de pan en laat 50-60 minuten gaar smoren.