Recept
« Terug naar recepten
Bakeljauwkroketjes
PT30M
Bakeljauwkroketjes
Een heerlijk bakeljauwkroketjes recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
culinair net
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bakeljauwkroketjes te bereiden
Voorbereiding
Bereid de vis ruim een dag tevoren voor. Was de vis onder koud stromend water. Leg hem in een schaal en schenk er royaal koud water over. Laat de vis tenminste 24 uur weken en vervang het water tussendoor enkele malen. Kook de vis tien minuten in ruim water. Trek het vel eraf en verwijder de graten. Men kan ook stokvis nemen voor bacalhaurecepten. Bedenk dan echter wel dat stokvis niet gezouten is, in tegenstelling tot de bakkeljauw of klipvis.
Bereiding
Kook de aardappelen in de schil, pel ze en stamp ze fijn. Meng de gekookte vis, de uien, de aardappelpuree en de gehakte peterselie in een wijde kom. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Voeg de eieren één voor één toe (hoeveelheid is afhankelijk van de stevigheid van het mengsel en de grootte van de eieren).
Vorm met twee eetlepels ovale balletjes en frituur deze snel in de hete olie (180º). Keer ze enkele keren en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Serveren
Leg wat sla in het midden van een schaal en leg blaadjes witlof daarop in de vorm van een ster. Leg hier vervolgens stukjes tomaat op en zwarte olijven. Wissel af met toefjes peterselie.
Bereid de vis ruim een dag tevoren voor. Was de vis onder koud stromend water. Leg hem in een schaal en schenk er royaal koud water over. Laat de vis tenminste 24 uur weken en vervang het water tussendoor enkele malen. Kook de vis tien minuten in ruim water. Trek het vel eraf en verwijder de graten. Men kan ook stokvis nemen voor bacalhaurecepten. Bedenk dan echter wel dat stokvis niet gezouten is, in tegenstelling tot de bakkeljauw of klipvis.
Bereiding
Kook de aardappelen in de schil, pel ze en stamp ze fijn. Meng de gekookte vis, de uien, de aardappelpuree en de gehakte peterselie in een wijde kom. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Voeg de eieren één voor één toe (hoeveelheid is afhankelijk van de stevigheid van het mengsel en de grootte van de eieren).
Vorm met twee eetlepels ovale balletjes en frituur deze snel in de hete olie (180º). Keer ze enkele keren en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Serveren
Leg wat sla in het midden van een schaal en leg blaadjes witlof daarop in de vorm van een ster. Leg hier vervolgens stukjes tomaat op en zwarte olijven. Wissel af met toefjes peterselie.
Marie-José zegt: