Recept
« Terug naar recepten
Bami balikpapan
PT30M
Bami balikpapan
Een heerlijk bordje bami. Lekker met kroepoek en atjar. Selamat makan!
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
51
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
jumbosupermarkten.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bami balikpapan te bereiden
Bereid de bami volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem een platte schaal en smeer de bodem in met honing, leg de stukjes kip erin en smeer de bovenkanten in met honing. Bestrooi de kip met zout en peper. Roer daarna het geheel goed om. Verwarm op hoog vuur de olie in een wok. Fruit wat knoflook en ui totdat het geheel lichtbruin is. Doe nu de kip erbij. Wok dit alles totdat de kip lekker bruin en gaar is. Zet een kleine koekenpan op met wat olie en ketjap. Bak hierin de spekjes tot dat ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op een schaaltje met keukenpapier. Voeg vervolgens de groenten bij de kip in de wok, evenals de bami. Giet er ketjap bij en voeg naar smaak sambal toe. Roer het geheel om en voeg de garnaaltjes toe. Garneer het gerecht met voorgebakken uitjes, stukjes komkommer en een gebakken spiegelei. Lekker met kroepoek en atjar. Selamat makan!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept

sinimas64 zegt:
Ik zocht naar een ander recept voor bami dan ik zelf altijd maak, dat is zo standaard.
Dit lijkt me meer dan lekker, ik weet wat ik morgen eet :D

Marcel zegt:
Ik heb een vraag met betrekking tot de honing.Aan hoeveel honing moet ik denken die ik toevoeg.
Groet Marcel;);)
annemiekdv zegt: