De bami kan genuttigd worden als hoofdmaal; er kan ook van alles bij geserveerd worden.
We drinken er bier bij of een rose wijn..
Warme thee gaat ook prima.
Recept
« Terug naar recepten
Bami Goreng I
PT45M
Bami Goreng I
Het woord bami komt van het chinese "ba" =vlees en "mi" =eierpasta.
Het is een schotel met gebakken vlees,eiernoedels,groentes en garnalen,optioneel verrijkt met een gebakken eitje,gefrituurde uitjes en atjar.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bami Goreng I te bereiden
1).Kook de bami volgens de voorschriften, giet af, spoel onder de kraan en doe weer in een aparte pan met 2 eetlepels olie, haal met 2 vorken goed uit elkaar.
2).Zet alle ingrediënten klaar om direct te gebruiken.
3).Fruit de uien aan in de resterende helft van de olie, samen met de knoflook en de spitskool en de prei.
4).Fruit de kip, het varkensvlees en de ontbijtspek aan in een aparte bakpan met de kruiden, sambals, ketjap en Nam Pla en gaar ze. Voeg de sesamolie toe.
5).Doe de bami bij het vlees + de eieren. Roeren tot de eieren goed zijn doorgemengd en zijn gestold.
6).Doe er dan de garnalen bij en wanneer die gaan kleuren de groentes.
7).Nu de fijn gesneden selderij en peterselie er door en dan is de bami klaar.
Evt.nog wat geraspte verse gember en 5 cc kunyit in de boemboe
Optioneel nog een gebakken eitje er bij, bestrooien met gefrituurde uitjes.
2).Zet alle ingrediënten klaar om direct te gebruiken.
3).Fruit de uien aan in de resterende helft van de olie, samen met de knoflook en de spitskool en de prei.
4).Fruit de kip, het varkensvlees en de ontbijtspek aan in een aparte bakpan met de kruiden, sambals, ketjap en Nam Pla en gaar ze. Voeg de sesamolie toe.
5).Doe de bami bij het vlees + de eieren. Roeren tot de eieren goed zijn doorgemengd en zijn gestold.
6).Doe er dan de garnalen bij en wanneer die gaan kleuren de groentes.
7).Nu de fijn gesneden selderij en peterselie er door en dan is de bami klaar.
Evt.nog wat geraspte verse gember en 5 cc kunyit in de boemboe
Optioneel nog een gebakken eitje er bij, bestrooien met gefrituurde uitjes.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
deuxchapeaux zegt:
Nam Pla is een vissaus,een zoute vloeistof welke wordt gewonnen uit langdurig gefermenteerde vis.Het wordt in Azie gebruikt om de gerechten aan te zouten.
Nam Pri Pao is een complexe Thaise sambal-achtig mengsel en wordt gebruikt om het gerecht pit,smaak en pizzaz te geven.
Met vr.gr.
Jan Adriaan
mia7 zegt:
Grt Mia:)