Recept
« Terug naar recepten
Barneveldse eierragout
PT40M
Barneveldse eierragout
Een heerlijk barneveldse eierragout recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eierrecepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Barneveldse eierragout te bereiden
Kook de eieren in 8 minuten hard. Spoel ze meteen met koud water. Pel de eieren en bewaar ze onder koud water. Smelt de boter in een pan met dikke bodem (niet bruinen).
Voeg de bloem in een keer toe en roer alles goed door elkaar.Giet de bouillon, scheutje voor scheutje in de pan en roer goed. Maak een gladde saus en verwarm die enige minuten. Maak de eieren klein met de eiersnijder en snijd ze eerst in de lengte en dan in de breedte doormidden. Roer de eieren door de saus en voeg peper, zout en de kaas toe. Proef de ragout en voeg eventueel extra peper en zout toe.
Voeg de bloem in een keer toe en roer alles goed door elkaar.Giet de bouillon, scheutje voor scheutje in de pan en roer goed. Maak een gladde saus en verwarm die enige minuten. Maak de eieren klein met de eiersnijder en snijd ze eerst in de lengte en dan in de breedte doormidden. Roer de eieren door de saus en voeg peper, zout en de kaas toe. Proef de ragout en voeg eventueel extra peper en zout toe.
marion zegt: