KookJij

Biefreepjes met garnalen in vogelnestjes

Een heerlijk biefreepjes met garnalen in vogelnestjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Biefreepjes met garnalen in vogelnestjes te bereiden

Verwarm de oven voor op 180°C.
Begin met de vogelnestjes.
Spoel de aardappelrasp onder koud water af, laat goed uitlekken en dep de rasp droog met keukenpapier.
Meng de bloem door de aardappelrasp.
Verhit de frituurolie. Bestrijk de 2 in elkaar passende zeven met wat olie.
Houd één zeef even in de olie, leg er 1/4 van het aardappelmengsel in en druk dit goed aan. Druk de andere zeef erin.
Houd de zeven goed tegen elkaar gedrukt in de hete frituurolie tot de aardappel goudbruin is. Haal de zeven uit de olie, laat goed uitlekken op keukenpapier en druk het vogelnestje er voorzichtig uit. Bak zo ook de volgende nestjes.
Houd ze warm in de oven.

Bereiden:
Bestrooi de biefstukreepjes met zout en peper.
Haal de vleesreepjes door het eiwit en daarna door de bloem.
Verhit de olie in een wok.
Roerbak het vlees tot het lichtbruin is.
Schep het uit de wok en roerbak de champignons in het bakvet. Voeg sojasaus, sherry en bouillon toe, laat dit iets verdampen en schep de biefreepjes, garnalen en bosui erdoor.
Vul de vogelnestjes met dit mengsel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst