Recept
« Terug naar recepten
Biefreepjes met garnalen in vogelnestjes
PT45M
Biefreepjes met garnalen in vogelnestjes
Een heerlijk biefreepjes met garnalen in vogelnestjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan de Vries
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Biefreepjes met garnalen in vogelnestjes te bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C.
Begin met de vogelnestjes.
Spoel de aardappelrasp onder koud water af, laat goed uitlekken en dep de rasp droog met keukenpapier.
Meng de bloem door de aardappelrasp.
Verhit de frituurolie. Bestrijk de 2 in elkaar passende zeven met wat olie.
Houd één zeef even in de olie, leg er 1/4 van het aardappelmengsel in en druk dit goed aan. Druk de andere zeef erin.
Houd de zeven goed tegen elkaar gedrukt in de hete frituurolie tot de aardappel goudbruin is. Haal de zeven uit de olie, laat goed uitlekken op keukenpapier en druk het vogelnestje er voorzichtig uit. Bak zo ook de volgende nestjes.
Houd ze warm in de oven.
Bereiden:
Bestrooi de biefstukreepjes met zout en peper.
Haal de vleesreepjes door het eiwit en daarna door de bloem.
Verhit de olie in een wok.
Roerbak het vlees tot het lichtbruin is.
Schep het uit de wok en roerbak de champignons in het bakvet. Voeg sojasaus, sherry en bouillon toe, laat dit iets verdampen en schep de biefreepjes, garnalen en bosui erdoor.
Vul de vogelnestjes met dit mengsel.
Begin met de vogelnestjes.
Spoel de aardappelrasp onder koud water af, laat goed uitlekken en dep de rasp droog met keukenpapier.
Meng de bloem door de aardappelrasp.
Verhit de frituurolie. Bestrijk de 2 in elkaar passende zeven met wat olie.
Houd één zeef even in de olie, leg er 1/4 van het aardappelmengsel in en druk dit goed aan. Druk de andere zeef erin.
Houd de zeven goed tegen elkaar gedrukt in de hete frituurolie tot de aardappel goudbruin is. Haal de zeven uit de olie, laat goed uitlekken op keukenpapier en druk het vogelnestje er voorzichtig uit. Bak zo ook de volgende nestjes.
Houd ze warm in de oven.
Bereiden:
Bestrooi de biefstukreepjes met zout en peper.
Haal de vleesreepjes door het eiwit en daarna door de bloem.
Verhit de olie in een wok.
Roerbak het vlees tot het lichtbruin is.
Schep het uit de wok en roerbak de champignons in het bakvet. Voeg sojasaus, sherry en bouillon toe, laat dit iets verdampen en schep de biefreepjes, garnalen en bosui erdoor.
Vul de vogelnestjes met dit mengsel.