Recept
« Terug naar recepten
Biervlietse stoverij
PT180M
Biervlietse stoverij
Een heerlijk biervlietse stoverij recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Edwin van de Wege
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Biervlietse stoverij te bereiden
Laat de riblappen op kamertemperatuur komen en snijdt ze in grove blokjes van ongeveer 1,5 cm. Daarna licht zouten en peperen.
Snipper de ui grof en knoflook in schijfjes.
Verwijder de harde kroontjes uit de tomaten snijdt ze in 4 parten.
Olie verhitten in de pan. Het vlees rondom bruin aanbakken. Ui toevoegen met de knoflook en fruiten tot de uien glazig zijn. Voeg nu het laurierblad, tijm, rozemarijn, kruidnagels en het kaneelstokje toe. Laat dit al omscheppend ongeveer 2 minuten mee bakken zodat de kruiden hun smaak kunnen afgeven.
Giet het flesje Westmalle langs de warme wand van de pan, om afkoeling te voorkomen en breng het geheel aan de kook. Voeg de tomaten, appelstroop en sugarsnaps toe en laat even mee koken.
Voeg nu de runderbouillon toe tot dat het vlees net onder staat en breng terug aan de kook.
Draai het vuur onder de pan terug en laat het geheel 2,5 tot 3 uur zachtjes pruttelen tot het vlees boterzacht is.
Eventueel kan naar smaak peper en zout worden toegevoegd.
Snipper de ui grof en knoflook in schijfjes.
Verwijder de harde kroontjes uit de tomaten snijdt ze in 4 parten.
Olie verhitten in de pan. Het vlees rondom bruin aanbakken. Ui toevoegen met de knoflook en fruiten tot de uien glazig zijn. Voeg nu het laurierblad, tijm, rozemarijn, kruidnagels en het kaneelstokje toe. Laat dit al omscheppend ongeveer 2 minuten mee bakken zodat de kruiden hun smaak kunnen afgeven.
Giet het flesje Westmalle langs de warme wand van de pan, om afkoeling te voorkomen en breng het geheel aan de kook. Voeg de tomaten, appelstroop en sugarsnaps toe en laat even mee koken.
Voeg nu de runderbouillon toe tot dat het vlees net onder staat en breng terug aan de kook.
Draai het vuur onder de pan terug en laat het geheel 2,5 tot 3 uur zachtjes pruttelen tot het vlees boterzacht is.
Eventueel kan naar smaak peper en zout worden toegevoegd.
Mijn kookverhaal (Edwin van de Wege)
Dit recept is afgeleid van de vele stoofvlees gerechten die te vinden zijn. Omdat ik niet alles in huis had ben ik zelf gaan kokkerellen met wat ik had. Vooral de rozemarijn en tijm maken het een heerlijk kruidige stoofpot.
kokedwin zegt:
Dat was een goeie. Ik heb de tekst aangepast:)