Recept
« Terug naar recepten
Bisque van garnalen met rouille
PT60M
Bisque van garnalen met rouille
Een heerlijk bisque van garnalen met rouille recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Joop van Nes
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bisque van garnalen met rouille te bereiden
Begin met het snijden van ui, prei en bleekselderij in blokjes en fruit de groenten in een ruime soeppan in een scheutje olijfolie. Fruit op het laatst de fijngehakte knoflook mee. Hak de ongepelde garnalen in de keukenmachine grof. Voeg ze toe aan de gefruite groenten en laat ze 8-10 minuten meebakken. Doe er dan paprikapoeder en tomatenpuree bij, roer dat door en giet de brandy erbij. Roer de bloem erdoorheen tot ze niet meer te zien is. Giet de bouillon erbij en voeg het bouquet garni toe. Roer even door, zet het deksel op de pan en laat de soep 45 min. zachtjes koken. Roer zo nu en dan over de bodem. Passeer de soep door een puntzeef en druk het residu goed aan, zodat al het vocht eruit is. Breng op smaak met peper en zout en bindt de soep licht met een allesbinder. Rooster plakken stokbrood in de oven. Doe er rouille op en leg in het midden van voorverwarmde borden of koppen. Giet de soep erlangs en strooi er fijngehakte peterselie over.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Wouter Udo zegt:
Zeeweg 4
2586 AK Den Haag
franeke zegt:
dank u voor de tip !
;)franeke
Ria zegt: