Recept
« Terug naar recepten
Bladerdeeggebakje gevuld met een ragout van groene groentjes en Groenlandse heilbot
PT30M
Bladerdeeggebakje gevuld met een ragout van groene groentjes en Groenlandse heilbot
Een heerlijk bladerdeeggebakje gevuld met een ragout van groene groentjes en groenlandse heilbot recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bladerdeeggebakje gevuld met een ragout van groene groentjes en Groenlandse heilbot te bereiden
Meng de boter met de bloem tot een beurre manié. Breng de gevogeltebouillon aan de kook en bind met de samengestelde boter. Voeg de room toe en breng de saus op smaak met peper, zout, nootmuskaat en citroensap.
Kook alle groene groentjes beetgaar (3 minuten) in kokend water, verfris ze in koud water en snij ze in gelijke, niet te grote stukjes.
Snij de Groenlandse heilbot in dobbelstenen, voeg ze bij de saus en laat ze 3 minuten zachtjes garen. Voeg dan de groene groentjes toe, roer alles voorzichtig met een houten lepel door elkaar en zorg ervoor dat alles knapperig blijft. Werk de ragout af met een liaison van 2 eigelen of Hollandse saus.
Snij het bladerdeeggebakje middendoor, plaats het op het bord en vul het op met 1 eetlepel ragout, plaats het bladerdeeghoedje erop en lepel er nog wat saus rond. Garneer met een plakje courgette, knapperig gebakken in een pan met een weinig olijfolie.
Kook alle groene groentjes beetgaar (3 minuten) in kokend water, verfris ze in koud water en snij ze in gelijke, niet te grote stukjes.
Snij de Groenlandse heilbot in dobbelstenen, voeg ze bij de saus en laat ze 3 minuten zachtjes garen. Voeg dan de groene groentjes toe, roer alles voorzichtig met een houten lepel door elkaar en zorg ervoor dat alles knapperig blijft. Werk de ragout af met een liaison van 2 eigelen of Hollandse saus.
Snij het bladerdeeggebakje middendoor, plaats het op het bord en vul het op met 1 eetlepel ragout, plaats het bladerdeeghoedje erop en lepel er nog wat saus rond. Garneer met een plakje courgette, knapperig gebakken in een pan met een weinig olijfolie.