KookJij

Bladerdeegpastei gevuld met feta

Een heerlijk bladerdeegpastei gevuld met feta recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Ilona Broeders
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bladerdeegpastei gevuld met feta te bereiden

Roer de feta met de kwark, het hele ei, de ketchup, de asperges, de pijnboompitten, de basilicum en peper en zout naar smaak door elkaar. Rol 5 plakjes deeg op elkaar uit tot een lap van 25 x 40 cm. Verdeel de vulling erover, vouw het bladerdeeg dicht en plak de randen vast met water. Leg hem met de naden naar beneden op een met bakpapier bekleed bakblik.
Steek met een koeksteker sterretjes uit de rest van het bladerdeeg. Plak ze met water op de pastei. Prik de pastei op verschillende plaatsen in met een cocktail-prikker. Bak de met eierdooier bestreken pastei in een voorverwarmde oven (200°C) in 25 min. goudbruin.
Serveer lauwwarm. Verdeel de baby leaves en de tomaatjes er omheen.

(Serveer)tip: Bestuif hem vlak voor het serveren met paprikapoeder.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst