Recept
« Terug naar recepten
Bloemkool Bolognese
PT30M
Bloemkool Bolognese
Een heerlijk bloemkool bolognese recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Klaas Kaas
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bloemkool Bolognese te bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de in roosjes gesneden bloemkool beetgaar en houd het apart.
Bak 1 gesnipperde ui met wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 250 gram gehakt toe en bak het gehakt bruin en los.
Voeg vervolgens 1 blik tomaatblokjes, 1 blikje tomatenpuree en 1 eetlepel chilisaus toe. Verkruimel er 1 bouillonblokje boven uit. Laat het even pruttelen.
Maak ondertussen de kaassaus. Smelt 50 gram boter. Als de boter gesmolten is voeg je 50 gram bloem toe.
Bak dit kort mee. Haal de pan van het vuur. Voeg dan al roerende ongeveer 500 ml melk toe. Roer als de saus de gewenste dikte heeft er 75 gram belegen kaas door. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Leg in een ovenschaal een laagje aardappelschijfjes. Leg hierop de bloemkoolroosjes. Schep de bolognese-saus over de bloemkool. Giet als laatste de kaassaus over de bloemkool. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Bak 1 gesnipperde ui met wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 250 gram gehakt toe en bak het gehakt bruin en los.
Voeg vervolgens 1 blik tomaatblokjes, 1 blikje tomatenpuree en 1 eetlepel chilisaus toe. Verkruimel er 1 bouillonblokje boven uit. Laat het even pruttelen.
Maak ondertussen de kaassaus. Smelt 50 gram boter. Als de boter gesmolten is voeg je 50 gram bloem toe.
Bak dit kort mee. Haal de pan van het vuur. Voeg dan al roerende ongeveer 500 ml melk toe. Roer als de saus de gewenste dikte heeft er 75 gram belegen kaas door. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Leg in een ovenschaal een laagje aardappelschijfjes. Leg hierop de bloemkoolroosjes. Schep de bolognese-saus over de bloemkool. Giet als laatste de kaassaus over de bloemkool. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
lekkerbekske zegt:
hns zegt:
Hans:):):)