Recept
« Terug naar recepten
Bloemkool-uiensoep
PT30M
Bloemkool-uiensoep
Een heerlijk bloemkool-uiensoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jeannine Van Immerseel
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Jeannine Van Immerseel
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bloemkool-uiensoep te bereiden
Verdeel bloemkool (eventueel met stelen) in kleine stukjes. Verhit de olie en fruit hierin de gesnipperde ui gedurende 3 minuten, voeg 1/4 L. water en bouillonblokje toe, breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat, breng aan de kook, voeg de bloemkool toe en laat het geheel onder deksel 20 minuten sudderen. Pureer de soep, voeg de melk toe, laat de soep even doorkoken, breng verder op smaak en dien op gegarneerd met gesnipperde koriander of peterselie.
derbyke zegt: