Recept
« Terug naar recepten
Bloemkoolcharlotte met paprikacoulis
PT45M
Bloemkoolcharlotte met paprikacoulis
Een heerlijk bloemkoolcharlotte met paprikacoulis recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
xquis
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bloemkoolcharlotte met paprikacoulis te bereiden
De bloemkoolroosjes (1 kilogram per bereiding) beetgaar koken, laten uitlekken en vervolgens helemaal gaar laten stoven in 100 gram boter. Pureren met de staafmixer en binden met de losgeklopte eieren. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat en er vervolgens de in reepjes gesneden zalm en de tuinkruiden doorroeren.
Overscheppen in een beboterde charlottevorm en deze gedurende 25 minuten in een warmwaterbad zetten in een op 200 graden voorverwarmde oven.
Ondertussen de paprikacoulis bereiden. Hiervoor de gepelde, ontpitte en schoongemaakte paprika's pureren, er een klontje roomboter doorroeren en laten doorwarmen. Kruiden met peper en zout.
De bloemkoolcharlotte uit de oven nemen, omkeren op een warme serveerschotel en meteen opdienen met de paprikacoulis.
Overscheppen in een beboterde charlottevorm en deze gedurende 25 minuten in een warmwaterbad zetten in een op 200 graden voorverwarmde oven.
Ondertussen de paprikacoulis bereiden. Hiervoor de gepelde, ontpitte en schoongemaakte paprika's pureren, er een klontje roomboter doorroeren en laten doorwarmen. Kruiden met peper en zout.
De bloemkoolcharlotte uit de oven nemen, omkeren op een warme serveerschotel en meteen opdienen met de paprikacoulis.
jo zegt: