OPDIENEN: In voorverwarmde diepe borden met bv kleine croutons.
OPTIES: De soep kan worden opgeleukt met fijngesneden gerookte zalm, gerookte paling, gerookte forel,coquilles St.Jacques,stukje knapperig spek of ham
Recept
« Terug naar recepten
Bloemkoolcrèmesoep
PT120M
Bloemkoolcrèmesoep
Een heerlijk bloemkoolcrèmesoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Soepen - Koude
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bloemkoolcrèmesoep te bereiden
1).Zet in een grote pan met dikke bodem de groentes aan in de olijfolie totdat die allemaal zacht zijn (dus alleen wat zacht, niet gaar).
Nu gaat er water bij, zeg maar zo'n 2 liter, plus de laurierblaadjes. Breng aan de kook en dan op laag vuur zo een beetje tegen de kook aan houden gedurende 45 minuten.
2).Deze vloeibare massa gieten we door de theedoek op zeef.
We vangen de bouillon op en gooien alles weg behalve de bloemkoolroosjes, die we bij de bouillon gooien. Breng weer aan de kook en laat enigszins inkoken. De massa wordt nu bewerkt met een staafmixer, die een homogene massa maakt van bloemkoolroosjes en bouillon.
3).Melk en room gaan er nu bij en we blijven zachtjes koken.
4).Op het laatst gaat de crême fraîche er bij met de peterselie en grof gehakte cashewnootjes.
5).Soep afmaken met peper, zout en nootmuskaat.
Nu gaat er water bij, zeg maar zo'n 2 liter, plus de laurierblaadjes. Breng aan de kook en dan op laag vuur zo een beetje tegen de kook aan houden gedurende 45 minuten.
2).Deze vloeibare massa gieten we door de theedoek op zeef.
We vangen de bouillon op en gooien alles weg behalve de bloemkoolroosjes, die we bij de bouillon gooien. Breng weer aan de kook en laat enigszins inkoken. De massa wordt nu bewerkt met een staafmixer, die een homogene massa maakt van bloemkoolroosjes en bouillon.
3).Melk en room gaan er nu bij en we blijven zachtjes koken.
4).Op het laatst gaat de crême fraîche er bij met de peterselie en grof gehakte cashewnootjes.
5).Soep afmaken met peper, zout en nootmuskaat.
deuxchapeaux zegt:
Als je er maar voldoende kaas in smelt,heb je een prima kaassaus,enz.enz.
Jan A.