KookJij

Bloemkoolsoep

Een heerlijk bloemkoolsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bloemkoolsoep te bereiden

Wanneer je verse bloemkool gebruikt; stronk verwijderen, wassen en in roosjes snijden. Bij bonduelle bloemkoolroosjes: pan met 1 liter water aan de kook brengen en 2 bouillontabletten toevoegen, samen met de bloemkool ca. 8 minuten laten koken.
Met schuimspaan de bloemkool uit de pan scheppen en laten afkoelen.
Bouillon bewaren!
Ui snipperen en pellen, idem knoflook.
Boter in een pan laten smelten, ui, knoflook en kerriepoeder ong. 3 minuten zachtjes laten bakken.
Bloem erdoor roeren.
Al roerende scheutje voor scheutje bouillon toevoegen.
Blijven roeren tot licht gebonden soep. Het deeg van de saucijs beetje bij beetje "uitknijpen" en als soepballen toevoegen.
Roomkaas toevoegen en laten smelten. Bloemkool toevoegen en ongeveer 5 min. zachtjes meekoken.
Af en toe roeren. Soep op smaak brengen met zout en peper, en peterselie erboven fijnknippen

Mijn kookverhaal (Joke Wiggers)

Lekker met sneetjes geroosterd (casino) brood.
Ik heb zelfgebakken volkorenbrood gebruikt, ook super lekker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst