KookJij

Bloemkoolsoep

Een heerlijk bloemkoolsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 - 8 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bloemkoolsoep te bereiden

*In een grote pan met dikke bodem olie en roomboter snel flink verhitten en als het vet is uitgebruist de ui, knoflook en prei aanfruiten.
De prei moet wel zacht worden, maar niet te veel kleuren. Dit zal zo'n 8 à 10 minuten duren.
*Dan doen we de bloemkoolstronkschijfjes er bij en roeren goed door.
*Vervolgens gaat de kippenbouillon er bij, die al was opgewarmd en brengen dat aan de kook.
*Na 5 minuten gaan de bloemkoolroosjes er bij en die houden we 20 minuten aan de kook.
*Van het vuur af gaat nu de staafmixer door het geheel en we pureren tot een zacht en glad geheel.
*Dan doen we de room er bij met de nootmuskaat en de witte peper.
*Terug op het vuur warmen we de soep nog even goed door, maar hij mag niet meer koken en het is raadzaam te blijven roeren.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

OPDIENEN : In voorverwarmde borden. Dan strooien we er wat fijngehakte bladpeterselie over.
NOOT: We kunnen er eventueel wat gerookte vis door doen (forel, zalmsnippers), Coquilles St.Jacques,kaas (stilton, gorgonzola),knapperig stukje spek of ham

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst