Recept
« Terug naar recepten
Boerenkool, zacht, zoet, romig en pittig
PT90M
Boerenkool, zacht, zoet, romig en pittig
Het voor koken van de boerenkool maakt het zacht.
De appel en de gembersaus maken het zoet.
De melk een beetje romig.
Peper, mosterd en nootmuskaat geven het pit.
De spekjes, bouillon en de rookworst zorgen voor het zout.
Azijn en maggi voor de juiste balans.
Ik kies bewust voor 2 zakken boerenkool om de jeugd een extra groenten "shot" te geven.
Recept van:
Gerrie Peters
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boerenkool, zacht, zoet, romig en pittig te bereiden
Kook eerst de boerenkool ca. 60 min voor.
Daarna evt. wat water toevoegen een bouillonblokje, aardappels en de in stukjes gesneden appel.
De laatste 10 minuten het vuur laag en voeg evt. de rookworst toe en de reeds voor gebakken ui en spekjes.
Daarna het water afgieten.
Maak een beetje melk warm met daarin een beetje maggi, mosterd, nootmuskaat, peper en een scheutje gembersaus en azijn. ( De Boerenkool Boemboe. )
Hierdoor verdeel je alles mooi, warm en gelijkmatig door de boerenkool.
Gewoon doen op je eigen gevoel en alles door elkaar stampen.
Serveertips
Wees creatief, de basis geef je alle mogelijkheden.
Rookworst mag ook verse worst zijn, spare ribs of speklappen.
Wil je de speklappen of Spare ribs gekarameliseerd!!
Dan bakken met 2 eetlepel Balsamico ( Italiaanse wijnazijn ), 2 eetlepel ketjap Manis, knoflookpoeder of een teentje knoflook geperst en 1 eetlepel bruine suiker.
Voor de liefhebbers, appelmoes, grove mosterd, zilveruitjes en / of een jus op tafel om je persoonlijke smaak pupillen een extra impuls te geven.
Maak van boerenkool een feest en geniet !!
Daarna evt. wat water toevoegen een bouillonblokje, aardappels en de in stukjes gesneden appel.
De laatste 10 minuten het vuur laag en voeg evt. de rookworst toe en de reeds voor gebakken ui en spekjes.
Daarna het water afgieten.
Maak een beetje melk warm met daarin een beetje maggi, mosterd, nootmuskaat, peper en een scheutje gembersaus en azijn. ( De Boerenkool Boemboe. )
Hierdoor verdeel je alles mooi, warm en gelijkmatig door de boerenkool.
Gewoon doen op je eigen gevoel en alles door elkaar stampen.
Serveertips
Wees creatief, de basis geef je alle mogelijkheden.
Rookworst mag ook verse worst zijn, spare ribs of speklappen.
Wil je de speklappen of Spare ribs gekarameliseerd!!
Dan bakken met 2 eetlepel Balsamico ( Italiaanse wijnazijn ), 2 eetlepel ketjap Manis, knoflookpoeder of een teentje knoflook geperst en 1 eetlepel bruine suiker.
Voor de liefhebbers, appelmoes, grove mosterd, zilveruitjes en / of een jus op tafel om je persoonlijke smaak pupillen een extra impuls te geven.
Maak van boerenkool een feest en geniet !!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
Dit recept zal ik zeker maken! Klinkt goed!
Anna Koudys zegt: