Recept
« Terug naar recepten
Boerenkoolstamppot spicy
PT30M
Boerenkoolstamppot spicy
Een heerlijk boerenkoolstamppot spicy recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
henryk dorski
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Stamppot
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen creatie
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boerenkoolstamppot spicy te bereiden
Boerenkool fijnsnijden en in bouillonwater gaar koken. Halverwege aardappelen erbij. Apart in koekenpan spekjes, prei en jalapeno's opbakken in boter en olijfolie. Op smaak brengen met peper, cayennepeper en zout. Eventueel Provencaalse kruiden toevoegen maar in ieder geval fijngehakte rozemarijn.
Dan de gare aardappelen en boerenkool fijnstampen. Wat een goed idee is om het water niet af te gieten maar op te vangen voor het maken van een soep. Heb er boerenkoolsoep van gemaakt en is heerlijk. Je gooit bovendien geen waardevolle voedingsstoffen weg.
Dan de gare aardappelen en boerenkool fijnstampen. Wat een goed idee is om het water niet af te gieten maar op te vangen voor het maken van een soep. Heb er boerenkoolsoep van gemaakt en is heerlijk. Je gooit bovendien geen waardevolle voedingsstoffen weg.
Mijn kookverhaal (henryk dorski)
Ik hou van redelijk gekruid tot heet. Cayennepeper is heerlijk en wijn smaakt lekkerder. De cayennepeper schijnt bovendien goed te zijn voor een goede darmwerking.