Recept
« Terug naar recepten
Boeuf Stroganoff
PT45M
Boeuf Stroganoff
Een heerlijk boeuf stroganoff recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerda Lamers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Mijn eigen recept.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boeuf Stroganoff te bereiden
Snijd de bieflapjes in dunne reepjes, bestrooi met peper, zout, chilipoeder. Meng de bloem door de reepjes en laat staan.
Smelt de roomboter in een pan en roer er de bloem doorheen, na 3/4 minuten doe je er de tomatenpuree bij, roer goed door, dan scheutje voor scheutje de bouillon toevoegen tot de saus een mooie dikte heeft. Breng op smaak met peper, zout en suiker. Doe dan de bladselderij erbij. Zet apart op een heel laag pitje.
Smelt de roomboter in een koekenpan en braad de reepjes vlees rondom mooi bruin. Dit is snel gaar, schep het vlees (met een schuimspaan) over in de saus en bak in de achtergebleven boter de uien en champignons tot dat alle vocht verdwenen is. Doe de uien en champignons, met aanbaksels, ook in de saus en breng langzaam aan de kook. Wanneer het kookt voeg je de jenever toe. Omroeren en gelijk van het vuur af.
Smelt de roomboter in een pan en roer er de bloem doorheen, na 3/4 minuten doe je er de tomatenpuree bij, roer goed door, dan scheutje voor scheutje de bouillon toevoegen tot de saus een mooie dikte heeft. Breng op smaak met peper, zout en suiker. Doe dan de bladselderij erbij. Zet apart op een heel laag pitje.
Smelt de roomboter in een koekenpan en braad de reepjes vlees rondom mooi bruin. Dit is snel gaar, schep het vlees (met een schuimspaan) over in de saus en bak in de achtergebleven boter de uien en champignons tot dat alle vocht verdwenen is. Doe de uien en champignons, met aanbaksels, ook in de saus en breng langzaam aan de kook. Wanneer het kookt voeg je de jenever toe. Omroeren en gelijk van het vuur af.
Mijn kookverhaal (Gerda Lamers)
De jenever is een finishing touch. Zonder smaakt het niet zo lekker als met. Voor de mensen die geen alcohol blieven, die verdampt zodat alleen de smaak over blijft. Maar je kunt het er uiteraard, als je grote bezwaren hebt, ook weglaten.