Recept
« Terug naar recepten
Borsjtj (bietjessoep)
PT155M
Borsjtj (bietjessoep)
Een heerlijk borsjtj (bietjessoep) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
155 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Rusland
Keuken:
Europese
Bron:
Libelle Wintersoep
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Borsjtj (bietjessoep) te bereiden
1. Boen de bietjes schoon en kook ze 5 minuten in gezouten water. Zo kunt u de schil vlot verwijderen, én is de grondsmaak weg. Snij 2 bietjes héél fijn. Meng ze met de azijn en suiker en zet ze afgedekt 2u in de koelkast.
2. Breng de bouillon aan de kook. Snij de 2 overige bietjes in blokjes en doe ze bij de bouillon. Kruid met marjolein en basilicum. Dek af en laat 15 minuten koken, of tot de bietjes goed gaat zijn.
3. Mix de gemarineerde bietjes met de staafmixer. Doe ze bij de soep. Breng op smaak met peper en zout en laat heel even goed doorwarmen. Werk af met een toef zure room en een plukje bieslook of platte peterselie.
2. Breng de bouillon aan de kook. Snij de 2 overige bietjes in blokjes en doe ze bij de bouillon. Kruid met marjolein en basilicum. Dek af en laat 15 minuten koken, of tot de bietjes goed gaat zijn.
3. Mix de gemarineerde bietjes met de staafmixer. Doe ze bij de soep. Breng op smaak met peper en zout en laat heel even goed doorwarmen. Werk af met een toef zure room en een plukje bieslook of platte peterselie.
HANS STEIN zegt: