KookJij

Borsjtj (bietjessoep)

Een heerlijk borsjtj (bietjessoep) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 155 min
Personen: 4-6 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Rusland
Keuken: Europese
Bron: Libelle Wintersoep
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Borsjtj (bietjessoep) te bereiden

1. Boen de bietjes schoon en kook ze 5 minuten in gezouten water. Zo kunt u de schil vlot verwijderen, én is de grondsmaak weg. Snij 2 bietjes héél fijn. Meng ze met de azijn en suiker en zet ze afgedekt 2u in de koelkast.
2. Breng de bouillon aan de kook. Snij de 2 overige bietjes in blokjes en doe ze bij de bouillon. Kruid met marjolein en basilicum. Dek af en laat 15 minuten koken, of tot de bietjes goed gaat zijn.
3. Mix de gemarineerde bietjes met de staafmixer. Doe ze bij de soep. Breng op smaak met peper en zout en laat heel even goed doorwarmen. Werk af met een toef zure room en een plukje bieslook of platte peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

HANS STEIN

HANS STEIN zegt:
mijn vrouw en ik eten deze soep al meer dan 35 tot 40 jaar je kan het zowel met bietjes doen of met witte kool maar het kan ook met alle bij tegelijk wij vinden de soep borsj erg lekker en wij komen regelmatig in rusland 800 kilometer recht naar beneden van moskow in starrie oskol (zo heet de plaats)mvg hans:p:p
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Eddy1 , dat dacht ik ook .Groetjes van ons 3 :);):p
eddy1

eddy1 zegt:
Moeten dat echt rode bieten zijn? Ik dacht dat ik dit recept ook eens gelezen had met "kool" of zo.