Recept
« Terug naar recepten
Bouillabaise
PT60M
Bouillabaise
Een heerlijk bouillabaise recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
5 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bouillabaise te bereiden
Bereidingswijze:
Zet het visafval met koud water, witte wijn en de kruiden op.
Aan de kook laten komen en vervolgens 15 min. laten koken.
Passeren door een doek en koud laten worden.
BOUILLABAISE BEREIDEN:
Verhit de olijfolie en voeg de groenten kruiden toe.
Vervolgens goed aanzetten, dan de tomatenpuree en de gesneden tomaten erbij voegen, en het geheel ca 2 min. ontzuren.
Tot slot de rest van de ingredienten toevoegen en afblussen met de koude visbouillon.
Breng het geheel al roerend aan de kook en laat ongeveer 30-40 min. zachtjes pruttelen.
Ongeveer 7 min. voor het opdienen de gesneden stukjes vis erbij doen.
Hierna niet meer roeren.
De soep kan nu geserveerd worden, e.v. verrijkt met vers gehakte peterselie en in olie gebakken broodcroutons.
Zet het visafval met koud water, witte wijn en de kruiden op.
Aan de kook laten komen en vervolgens 15 min. laten koken.
Passeren door een doek en koud laten worden.
BOUILLABAISE BEREIDEN:
Verhit de olijfolie en voeg de groenten kruiden toe.
Vervolgens goed aanzetten, dan de tomatenpuree en de gesneden tomaten erbij voegen, en het geheel ca 2 min. ontzuren.
Tot slot de rest van de ingredienten toevoegen en afblussen met de koude visbouillon.
Breng het geheel al roerend aan de kook en laat ongeveer 30-40 min. zachtjes pruttelen.
Ongeveer 7 min. voor het opdienen de gesneden stukjes vis erbij doen.
Hierna niet meer roeren.
De soep kan nu geserveerd worden, e.v. verrijkt met vers gehakte peterselie en in olie gebakken broodcroutons.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Tania zegt:
Uit het nalopen van reacties op recepten na terugkomst van vakantie blijkt me dat je een reactie op dit recept hebt ontvangen van een Tania. Niet van mij dus! Dit kan een lezer met zelfde naam zijn of iemand die een reactie geeft onder valse naam. Ik begrijp dat de reactie inmiddels is verwijderd en kan het dus niet zo maar beoordelen maar wil wel even rechtzetten dat ik dus geen reactie gezonden heb.
Groetjes, Tania
bertal zegt:
Bij deze dan sorry, dat je je hebt aangesproken.:);).
M.v.g. Bert Allers