KookJij

Bouillabaise

Een heerlijk bouillabaise recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bouillabaise te bereiden

Bereidingswijze:
Zet het visafval met koud water, witte wijn en de kruiden op.
Aan de kook laten komen en vervolgens 15 min. laten koken.
Passeren door een doek en koud laten worden.
BOUILLABAISE BEREIDEN:
Verhit de olijfolie en voeg de groenten kruiden toe.
Vervolgens goed aanzetten, dan de tomatenpuree en de gesneden tomaten erbij voegen, en het geheel ca 2 min. ontzuren.
Tot slot de rest van de ingredienten toevoegen en afblussen met de koude visbouillon.
Breng het geheel al roerend aan de kook en laat ongeveer 30-40 min. zachtjes pruttelen.
Ongeveer 7 min. voor het opdienen de gesneden stukjes vis erbij doen.
Hierna niet meer roeren.
De soep kan nu geserveerd worden, e.v. verrijkt met vers gehakte peterselie en in olie gebakken broodcroutons.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
Tania:
Bij deze dan sorry, dat je je hebt aangesproken.:);).
M.v.g. Bert Allers
Tania

Tania zegt:
Dag Bert,

Uit het nalopen van reacties op recepten na terugkomst van vakantie blijkt me dat je een reactie op dit recept hebt ontvangen van een Tania. Niet van mij dus! Dit kan een lezer met zelfde naam zijn of iemand die een reactie geeft onder valse naam. Ik begrijp dat de reactie inmiddels is verwijderd en kan het dus niet zo maar beoordelen maar wil wel even rechtzetten dat ik dus geen reactie gezonden heb.
Groetjes, Tania
bertal

bertal zegt:
Tania:
Bedankt voor het Oke:);)
m.v.g. Bert Allers
Tania

Tania zegt:
ok