Recept
« Terug naar recepten
Bouillabaisse met rode poon
PT75M
Bouillabaisse met rode poon
Een heerlijk bouillabaisse met rode poon recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Bouillabaisse met rode poon te bereiden
1. Pel de scampi's, maar laat de staartjes eraan. Snij ze op de rugzijde overlangs open en verwijder de zwarte darmdraad.
2. Spoel de schelpen of mosselen tot het water helder blijft. Laat ze op een hevig vuur openkoken. Zeef het kookvocht.
3. Stoof de uien, prei, venkel, knoflook en pepertjes 5 minuten aan in de olijfolie. Doe er de tomaten, saffraan en bouillon bij. Laat, onafgedekt, 20 minuten sudderen tegen de kook aan.
4. Zeef de bouillon. Zet de groenten even aan de kant. Doe de bouillon in een diepe kookpan met het mosselvocht. Breng tot tegen de kook aan. Kruid naar smaak bij met peper en zout.
5. Doe er de scampi's en rode poontjes bij. Laat 5 minuten zacht koken. Leg er de stukken vis bij.
2. Spoel de schelpen of mosselen tot het water helder blijft. Laat ze op een hevig vuur openkoken. Zeef het kookvocht.
3. Stoof de uien, prei, venkel, knoflook en pepertjes 5 minuten aan in de olijfolie. Doe er de tomaten, saffraan en bouillon bij. Laat, onafgedekt, 20 minuten sudderen tegen de kook aan.
4. Zeef de bouillon. Zet de groenten even aan de kant. Doe de bouillon in een diepe kookpan met het mosselvocht. Breng tot tegen de kook aan. Kruid naar smaak bij met peper en zout.
5. Doe er de scampi's en rode poontjes bij. Laat 5 minuten zacht koken. Leg er de stukken vis bij.