Recept
« Terug naar recepten
Bourgondische stoofpot
PT150M
Bourgondische stoofpot
Een heerlijk bourgondische stoofpot recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Siska-Anna Douma
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4+ personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bourgondische stoofpot te bereiden
Maak de groenten schoon, snijd de lente-uitjes in stukjes van 1-2 cm, de wortel in plakjes en de champignons in vieren.
Verhit de boter in een braadpan en bak de spekblokjes ca. 1 minuut, voeg het vlees toe en bak het rondom bruin.
Voeg de stukjes lente-ui, 1/3 van de wortel en 1/3 van de champignons toe en bak ze even mee.
Voeg naar smaak zout en peper toe en roer 1 eetlepel mosterd en de pils door het vlees-groentemengsel.
Breng de vloeistof aan de kook, leg het deksel op de pan en laat het vlees zachtjes ca. 2 uur stoven; roer af en toe.
Voeg de rest van de wortel en de champignons en 3 dl warm water toe aan de stoofpot, breng het vocht weer aan de kook en laat in nog 45 minuten alles zachtjes gaar worden.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes, roer ze door de stoofpot en stoof ze ca. 10 minuten mee.
Roer de maizena glad met de slagroom en schenk het mengsel al roerende bij de stoofpot; blijf roeren tot het stoofvocht gebonden is.
Voeg naar smaak peper, zout en mosterd toe en strooi de peterselie erover.
Serveer met brood of rijst.
Verhit de boter in een braadpan en bak de spekblokjes ca. 1 minuut, voeg het vlees toe en bak het rondom bruin.
Voeg de stukjes lente-ui, 1/3 van de wortel en 1/3 van de champignons toe en bak ze even mee.
Voeg naar smaak zout en peper toe en roer 1 eetlepel mosterd en de pils door het vlees-groentemengsel.
Breng de vloeistof aan de kook, leg het deksel op de pan en laat het vlees zachtjes ca. 2 uur stoven; roer af en toe.
Voeg de rest van de wortel en de champignons en 3 dl warm water toe aan de stoofpot, breng het vocht weer aan de kook en laat in nog 45 minuten alles zachtjes gaar worden.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes, roer ze door de stoofpot en stoof ze ca. 10 minuten mee.
Roer de maizena glad met de slagroom en schenk het mengsel al roerende bij de stoofpot; blijf roeren tot het stoofvocht gebonden is.
Voeg naar smaak peper, zout en mosterd toe en strooi de peterselie erover.
Serveer met brood of rijst.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
fabita zegt:
Dit is inderdaad lekker. Ik maak het al heel lang. Het is uit het boek Eénpans Eetplezier van Het Nederlands Zuivelbureau.Ik heb verschillende boekjes van dit bureau met lekkere recepten. Gr.:p
Jan Rabenberg zegt:
Beter goed gejat dan slecht bedacht.
Een opmerking: 3 dl water is te veel, niet nodig, of alleen als er te veel vocht verdampt is...