KookJij

Brik

Een heerlijk brik recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Brik te bereiden

Ui fijnsnijden
Peterselie fijnsnijden
Aardappel koken/bakken en in blokjes snijden
Tonijn uit de blik halen (zonder olie)
Dit alles mengen



Bereidingswijze
Mix van ui, peterselie, aardappel en tonijn op een loempiavel leggen.
Zijkanten van loempiavel vrijhouden en in het midden een kuil maken
Een rauw ei in de kuil en peper en zout eroverheen strooien.
Loempiavel als driehoek vouwen en aan de 3 zijkanten goed vasthouden
Bakken in olie en tussendoor zijkanten goed dichthouden totdat de brik goudbruin is

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

maria francisca

maria francisca zegt:
Klinkt lekker, maar ik maak het zonder aardappels en met koriander.
Leo

Leo zegt:
Dit gerecht komt oorspronkelijk uit Tunesie, maar wordt ook wel in Algerije gemaakt. Het is erg lekker! Eet Smakelijk!
stefan dekker

stefan dekker zegt:
ik hep het nog niet gegeeten maar het lijkt me leker:p
stefan dekker

stefan dekker zegt:
ik doe dit ook vor school:)
Martin&lars

Martin&lars zegt:
We moesten met school een recept kiezen en dit leek ons wel wat, ik hoop dat het naar loempia's smaakt :D

Groeten.