Recept
« Terug naar recepten
Brik
PT30M
Brik
Een heerlijk brik recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Brik te bereiden
Ui fijnsnijden
Peterselie fijnsnijden
Aardappel koken/bakken en in blokjes snijden
Tonijn uit de blik halen (zonder olie)
Dit alles mengen
Bereidingswijze
Mix van ui, peterselie, aardappel en tonijn op een loempiavel leggen.
Zijkanten van loempiavel vrijhouden en in het midden een kuil maken
Een rauw ei in de kuil en peper en zout eroverheen strooien.
Loempiavel als driehoek vouwen en aan de 3 zijkanten goed vasthouden
Bakken in olie en tussendoor zijkanten goed dichthouden totdat de brik goudbruin is
Peterselie fijnsnijden
Aardappel koken/bakken en in blokjes snijden
Tonijn uit de blik halen (zonder olie)
Dit alles mengen
Bereidingswijze
Mix van ui, peterselie, aardappel en tonijn op een loempiavel leggen.
Zijkanten van loempiavel vrijhouden en in het midden een kuil maken
Een rauw ei in de kuil en peper en zout eroverheen strooien.
Loempiavel als driehoek vouwen en aan de 3 zijkanten goed vasthouden
Bakken in olie en tussendoor zijkanten goed dichthouden totdat de brik goudbruin is
maria francisca zegt: