Recept
« Terug naar recepten
Broccoli Gratin
PT90M
Broccoli Gratin
Een heerlijk broccoli gratin recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 - 8 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Ovenschotels
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Amerikaanse collega
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Broccoli Gratin te bereiden
1).Doe de broccoli-roosjes in een kom en giet daarover de olijfolie. Roer goed om, want alle roosjes moeten bedekt zijn met een dun laagje olie.
2).Vlei de broccoli-roosjes uit over de bodem van de ovenschaal.
3).Kookroom met peper en zout aan de kook brengen en ondertussen een papje maken van wat room en de maizena. Als de room bijna kookt, het maizenapapje er bij doen en goed blijven roeren tot de saus gaat indikken.
4).De sjalotjes in iets boter aanfruiten tot ze zacht zijn geworden. Dan de knoflook er bij doen.
5).Dit gaat in de roomsaus, evenals de kazen, de mayo en de in plakjes gesneden waterkastanjes. Nog even doorkoken tot een smeuige dikkige saus.
6).Deze saus wordt gelijkmatig over de broccoli verdeeld.
7).We doen de paneermeel in een kom en gieten er de gesmolten boter bij en roeren net zo lang tot we een grofkorrelige vettige kruimelarij hebben. Ook dit wordt dan gelijkmatig verdeeld over de broccolischotel.
8).We verdelen over het oppervlak van de broccolischotel een stuk of wat klontjes boter en eventueel wat extra geraspte kaas.
9).Nu gaat de hele zaak de oven in en dat laten we daar staan gedurende 20 - 25 minuten.
10.Haal de schotel uit de oven en laat even ietsje afkoelen.
2).Vlei de broccoli-roosjes uit over de bodem van de ovenschaal.
3).Kookroom met peper en zout aan de kook brengen en ondertussen een papje maken van wat room en de maizena. Als de room bijna kookt, het maizenapapje er bij doen en goed blijven roeren tot de saus gaat indikken.
4).De sjalotjes in iets boter aanfruiten tot ze zacht zijn geworden. Dan de knoflook er bij doen.
5).Dit gaat in de roomsaus, evenals de kazen, de mayo en de in plakjes gesneden waterkastanjes. Nog even doorkoken tot een smeuige dikkige saus.
6).Deze saus wordt gelijkmatig over de broccoli verdeeld.
7).We doen de paneermeel in een kom en gieten er de gesmolten boter bij en roeren net zo lang tot we een grofkorrelige vettige kruimelarij hebben. Ook dit wordt dan gelijkmatig verdeeld over de broccolischotel.
8).We verdelen over het oppervlak van de broccolischotel een stuk of wat klontjes boter en eventueel wat extra geraspte kaas.
9).Nu gaat de hele zaak de oven in en dat laten we daar staan gedurende 20 - 25 minuten.
10.Haal de schotel uit de oven en laat even ietsje afkoelen.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Verdeel over de voorverwarmde borden .Eet het zo of geef er wat aardappelpuree bij of aardappelgratin met een stukje worst, karbonaadje of kip bv.