Recept
« Terug naar recepten
Broccolischotel
PT40M
Broccolischotel
Een heerlijk broccolischotel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Maria van Kooyk
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Maria van Kooyk
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Broccolischotel te bereiden
Kook 300 gram broccoli beetgaar in water met een beetje zout. Bak in een hete koekenpan met een beetje boter 1 gesnipperde ui tot het zacht is en voeg daarna 1 in blokjes gesneden kipfilet toe. Bak de kipfilet goudbruin. Maak daarna een kaassaus. Smelt 50 gram boter. Voeg 50 gram bloem toe en bak dit kort mee. Voeg beetje bij beetje 500 ml groentebouillon toe. Haal de saus van het vuur en roer er 100 gram geraspte kaas door. Doe de broccoli met de kipfilet in een ovenschaal. Giet de kaassaus over de broccoli. Strooi er nog geraspte kaas, paneermeel, peterselie en salie over de ovenschotel. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven op 190°C ongeveer 20 minuten.
Mijn kookverhaal (Maria van Kooyk)
Ik serveer dit gerecht met gebakken aardappeltjes ; Eet smakelijk
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
wimk zegt:
Liske zegt:
Liske zegt:
Lennie zegt:
Helaas geen foto maar het ziet er geweldig uit, wit, groen, geel en lichtbruin.
bafke zegt:
Maar ik heb dit recept al jaren geleden van een kennis gekregen die dit zelf verzonnen heeft.:)
rangvi zegt: