Recept
« Terug naar recepten
Broccolitaart 'beetje Italiaans'
PT75M
Broccolitaart 'beetje Italiaans'
Een heerlijk broccolitaart 'beetje italiaans' recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
3-4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
21
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Broccolitaart 'beetje Italiaans' te bereiden
De bloem in een kom zeven en de boter in kleine stukjes er doorheen roeren. Zout en nootmuskaat (samen ongeveer ½ theelepel) toevoegen en snel tot een samenhangend deeg kneden. De kwark toevoegen en met een vork de kwark door het deeg werken. Als het allemaal door elkaar zit de deegbal nog even goed met de handen door elkaar kneden. In de kom, afgedekt met een stukje plastic folie, een half uurtje laten rusten.
De broccoli in kleine stukjes snijden en in de bouillon in 12-15 minuten gaarkoken. Het deeg op een licht met bloem bestoven ondergrond uitrollen tot ongeveer 4 mm dik. De oven voorverwarmen op 220°C (heteluchtoven 200°C).
De taartvorm goed invetten en de deeglap er in leggen en inprikken. Bakpapier op het deeg leggen en een laagje bonen of erwten gebruiken om gedurende 10 minuten te bakken. (Wanneer de taart is voorgebakken de oven wat lager zetten. Conventionele oven 190°C, heteluchtoven 175°C.’
De blokjes ham mengen met de goed uitgelekte broccoli. De tomaten even in kokend water dompelen en ontvellen. De tomaten in kwarten snijden en met zout en peper bestrooien.
Na het voorbakken het bakpapier en de bonen/erwten verwijderen en over de deegbodem het paneermeel gelijkmatig verdelen. De broccoli en de ham erover verdelen en de taart 15 minuten terug in de oven schuiven.
Het ei (of de eivervanger aangevuld met een eigeel) met de kookroom opkloppen en over de broccoli gieten. De tomaatkwarten verdelen over de taart en bestrooien met de parmezaanse kaas. Schilfers boter erover verdelen en nog 10-15 minuten terug in de oven zetten om af te bakken.
De broccoli in kleine stukjes snijden en in de bouillon in 12-15 minuten gaarkoken. Het deeg op een licht met bloem bestoven ondergrond uitrollen tot ongeveer 4 mm dik. De oven voorverwarmen op 220°C (heteluchtoven 200°C).
De taartvorm goed invetten en de deeglap er in leggen en inprikken. Bakpapier op het deeg leggen en een laagje bonen of erwten gebruiken om gedurende 10 minuten te bakken. (Wanneer de taart is voorgebakken de oven wat lager zetten. Conventionele oven 190°C, heteluchtoven 175°C.’
De blokjes ham mengen met de goed uitgelekte broccoli. De tomaten even in kokend water dompelen en ontvellen. De tomaten in kwarten snijden en met zout en peper bestrooien.
Na het voorbakken het bakpapier en de bonen/erwten verwijderen en over de deegbodem het paneermeel gelijkmatig verdelen. De broccoli en de ham erover verdelen en de taart 15 minuten terug in de oven schuiven.
Het ei (of de eivervanger aangevuld met een eigeel) met de kookroom opkloppen en over de broccoli gieten. De tomaatkwarten verdelen over de taart en bestrooien met de parmezaanse kaas. Schilfers boter erover verdelen en nog 10-15 minuten terug in de oven zetten om af te bakken.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
Ik heb dat al eens eerder gelezen dat er bonen op moet doen, maar waarom is dat eigenlijk?
Groetjes Anna.
;)
Tania zegt:
Tania zegt: