Recept
« Terug naar recepten
Brownies met Pindakaas en Pinda's
PT200M
Brownies met Pindakaas en Pinda's
Een heerlijk brownies met pindakaas en pinda's recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
200 min
Personen:
15 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Amerikaanse Collega
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Brownies met Pindakaas en Pinda's te bereiden
BROWNIES:
1).Vet het bakblik in en beleg met alu-folie (die een beetje moet overhangen), dat ook is ingevet.
2).Doe in een grote kom of pan de boter en de chocolade en laat die in de magnetron samen versmelten en roer het mengsel tot een homogeen mengsel.
3).Haal van het vuur af en klop er door: suiker, vanilla, zout en de eieren één voor één.
4).Vouw er omzichtig de bloem door en dan de grof gehakte nootjes.
5).Giet deze massa in het bakblik en schuif dit in de oven en laat het garen ongeveer 30 minuten. Een ingestoken breinaald mag er niet volledig droog uitkomen, moet iets vochtig zijn nog. Laat afkoelen.
***
Glazuur en Crême (ganache):
6).Klop met een electrische mixer de pindakaas en de helft van de boter door elkaar. Vervolgens de nootmuskaat, het zout, de poedersuiker, slagroom en vanilla.
7).Smeer met een spatel het glazuur netjes over de bovenkant van de gebakken taart.
8).Smelt de andere 100 gram boter met de chocolade tot een homogene massa en breng dat aan over de glazuur.
9).Koel op zijn minst 2 uren.
10).Haal de taart uit het bakblik en snijd vervolgens in 30 stukjes.
1).Vet het bakblik in en beleg met alu-folie (die een beetje moet overhangen), dat ook is ingevet.
2).Doe in een grote kom of pan de boter en de chocolade en laat die in de magnetron samen versmelten en roer het mengsel tot een homogeen mengsel.
3).Haal van het vuur af en klop er door: suiker, vanilla, zout en de eieren één voor één.
4).Vouw er omzichtig de bloem door en dan de grof gehakte nootjes.
5).Giet deze massa in het bakblik en schuif dit in de oven en laat het garen ongeveer 30 minuten. Een ingestoken breinaald mag er niet volledig droog uitkomen, moet iets vochtig zijn nog. Laat afkoelen.
***
Glazuur en Crême (ganache):
6).Klop met een electrische mixer de pindakaas en de helft van de boter door elkaar. Vervolgens de nootmuskaat, het zout, de poedersuiker, slagroom en vanilla.
7).Smeer met een spatel het glazuur netjes over de bovenkant van de gebakken taart.
8).Smelt de andere 100 gram boter met de chocolade tot een homogene massa en breng dat aan over de glazuur.
9).Koel op zijn minst 2 uren.
10).Haal de taart uit het bakblik en snijd vervolgens in 30 stukjes.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Deze Brownie-variëteit kan haast niet Amerikaanser en wordt gebruikt als toespijs, bij de koffie, enz.