Recept
« Terug naar recepten
Buideltje met jacobsmosselen en garnalen
PT30M
Buideltje met jacobsmosselen en garnalen
Een heerlijk buideltje met jacobsmosselen en garnalen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
koksgilde
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Buideltje met jacobsmosselen en garnalen te bereiden
De Jacobsmosselen wassen en het (oranje) koraal verwijderen.
De garnalen pellen, de darm (zwart streepje) verwijderen.
Jacobsmosselen en garnalen in blokjes snijden en mengen met gehakte dille en sjalot.
De wortel schoon maken en ‘en julienne‘ snijden.
De rijstvelletjes op het werkblad uitspreiden en dun met los geslagen eiwit bestrijken.
In het midden van ieder vel een bedje wortel leggen en het mengsel van
Jacobsmossel en garnaal hierover verdelen.
De vellen dicht vouwen als een buideltje en 10 minuten in de op 180 °C voorverwarmde oven bakken.
Voor de saus de wijn met de saffraandraadjes tot de helft inkoken.
De visfond erbij doen en weer tot de helft reduceren.
De room toevoegen en in laten koken tot sausdikte.
De saus op smaak brengen.
De buideltjes op 4 voorverwarmde borden leggen, de saus eromheen scheppen en met dille en gekookte courgette en wortelbolletjes garneren.
De garnalen pellen, de darm (zwart streepje) verwijderen.
Jacobsmosselen en garnalen in blokjes snijden en mengen met gehakte dille en sjalot.
De wortel schoon maken en ‘en julienne‘ snijden.
De rijstvelletjes op het werkblad uitspreiden en dun met los geslagen eiwit bestrijken.
In het midden van ieder vel een bedje wortel leggen en het mengsel van
Jacobsmossel en garnaal hierover verdelen.
De vellen dicht vouwen als een buideltje en 10 minuten in de op 180 °C voorverwarmde oven bakken.
Voor de saus de wijn met de saffraandraadjes tot de helft inkoken.
De visfond erbij doen en weer tot de helft reduceren.
De room toevoegen en in laten koken tot sausdikte.
De saus op smaak brengen.
De buideltjes op 4 voorverwarmde borden leggen, de saus eromheen scheppen en met dille en gekookte courgette en wortelbolletjes garneren.