Recept
« Terug naar recepten
Cannoli
PT60M
Cannoli
Een heerlijk cannoli recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
bakken met plezier
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cannoli te bereiden
Meng het citroensap,het water en het ei.Meng bloem,suiker,speculaaskruiden en zout in een keukenmachine.Voeg de boter toe.Schenk,terwijl de machine aan staat,het eimengsel erbij.Blijf mengen tot een deeg ontstaat.Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak en kneed het licht.Verpak het in folie en leg het minstens 1 uur in de koelkast.Maak de vulling.Roer de ricotta zacht.Zeef de poedersuiker erboven en klop hem met de andere ingrediënten erdoor.Dek de kom af met huishoudfolie en zet hem in de koelkast.Rol het deeg op een met bloem bestoven oppervlak uit tot een lap van 2 milimeter dik.Maak met een liniaal rechthoeken van 8x7 centimeter.Rol deegresten opnieuw uit en maak in totaal 20 rechthoeken.Verhit 5 centimeter olie tot 190 graden in een pan met dikke bodem.Rol een stuk deeg rond een cannoli vorm en laat de randen iets overlappen.Plak ze met eiwit op elkaar.Doe het zelfde met de andere cannolivormen.Frituur 2 of 3 cannolivormen tegelijk,tot ze goudbruin,krokant en bubbelig zijn.Haal de cannoli met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.Laat ze afkoelen en schuif ze dan voorzichtig van de vormen.Herhaal dit totdat alle cannoli klaar zijn.Bewaar de cannoli 2 dagen in een goed afgesloten trommel.Spuit de vulling niet langer dan 30 minuten voor het serveren erin,om te voorkomen dat ze slap worden.Bestrooi de cannoli met poedersuiker en serveer ze.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Stephano Jansen zegt:
giseleke zegt:
Marianti zegt:
Ik maak meer dan 20jaar Cannoli en ik gebruik voor de vulling enkel ricotta, kaneel, bloemsuiker en coganac..
dit alles voeg ik toe al proevend naar smaak.
't Is erg simpel en vooral heeeeel lekker ;)
Tony zegt:
Dewii zegt:
bobbeltje zegt:
gerardo de napolitaan zegt:
het beslag of deeg is meel wijn iets zout suiker.
dun uit rollen driehoekjes van snijden.
om een stukje bezemsteel rollen en ib olie (zonnebloem) bakken.
uit de olie halen op keuken papier leggen en houdje er uit halen en vullen met het mengsel als beschreven.
beter is echte vormen van metaal maar die ben ik in nederland nog niet tegen gekomen.
afzender gerardo
ing zegt:
ann zegt:
ann zegt:
inge zegt:
als mijn schoonmoeder die maakt is die korrelig ... en ik wil het zelf een keerje proberen ...Zij laat de ricotta ook niet uitlekken.Doen jullie de ricotta door de zeef of zo ? Of verschilt de belgische en nederlandse ricotta zo ? Inge
bobbeltje2 zegt:
giseleke zegt: