DIEN OP:
*Zo, zonder iets als hapje
*Als "beleg" voor een geroosterde boterham
*Als vulling van een pasteitje
*Als saus door de pasta (tagliatelle, pappardelle), rijst
*Als begeleider van puree van aardappels
Recept
« Terug naar recepten
Cantarellen met room
PT20M
Cantarellen met room
Een heerlijk cantarellen met room recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Jan A.van der Hoeden
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cantarellen met room te bereiden
1).Doe de helft van de boter en de olie in de pan en verhit op matig hoog vuur. Bak daarin aan de uitjes en de knoflook tot de uien glazig zien.
2).Doe de sherry er bij en laat dat voor de helft inkoken.
3).Doe de rest van de olie en boter er bij, wacht tot de boter geheel is gesmolten en doe dan de cantarellen er bij en laat die al roerend goudachtig kleuren.
4).Doe dan het zout er bij, de peper en de nootmuskaat.
Roeren maar tot de kruiden goed zijn vermengd.
5).Nu mag de room er bij, de tijm, rozemarijn en oregano en er wordt er goed geroerd tot alles goed is vermengd.
6).Het citroensap er bij doen en verder op smaak brengen.
Het gerecht is nu klaar om te worden opgediend.
2).Doe de sherry er bij en laat dat voor de helft inkoken.
3).Doe de rest van de olie en boter er bij, wacht tot de boter geheel is gesmolten en doe dan de cantarellen er bij en laat die al roerend goudachtig kleuren.
4).Doe dan het zout er bij, de peper en de nootmuskaat.
Roeren maar tot de kruiden goed zijn vermengd.
5).Nu mag de room er bij, de tijm, rozemarijn en oregano en er wordt er goed geroerd tot alles goed is vermengd.
6).Het citroensap er bij doen en verder op smaak brengen.
Het gerecht is nu klaar om te worden opgediend.
jose zegt:
Ga het vandaag nog maken en....proeven!
:p