Recept
« Terug naar recepten
Capellini met gerookte zalm en saus van artisjok
PT25M
Capellini met gerookte zalm en saus van artisjok
Een heerlijk capellini met gerookte zalm en saus van artisjok recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sofie Vermaut
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Capellini met gerookte zalm en saus van artisjok te bereiden
Voorbereiding:
Snij de gerookte zalm in reepjes van 1,5 cm.
Laat de artisjokbodems uitlekken en snij ze in blokjes van 1 cm.
Snipper het sjalotje fijn.
Bereiding:
Smelt de boter in een ruime brede pan en stoof het fijngesnipperde sjalotje gedurende 1 min. Roer om met een houten lepel. Blus met de sherry en de gevogeltebouillon. Laat even doorkoken en kruid met peper (zout hoeft niet want de zalm is al voldoende gezouten).
Voeg de diepgevroren erwtjes en de blokjes artisjok toe en giet er de room bij. Breng aan de kook, dek af en laat 20 min. sudderen.
Kook ondertussen de capellini gaar in 5 L lichtjes gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
Meng de capellini met de reepjes gerookte zalm en de pijnboompitten en schep er voorzichtig 2/3 van de saus onder.
Snij de gerookte zalm in reepjes van 1,5 cm.
Laat de artisjokbodems uitlekken en snij ze in blokjes van 1 cm.
Snipper het sjalotje fijn.
Bereiding:
Smelt de boter in een ruime brede pan en stoof het fijngesnipperde sjalotje gedurende 1 min. Roer om met een houten lepel. Blus met de sherry en de gevogeltebouillon. Laat even doorkoken en kruid met peper (zout hoeft niet want de zalm is al voldoende gezouten).
Voeg de diepgevroren erwtjes en de blokjes artisjok toe en giet er de room bij. Breng aan de kook, dek af en laat 20 min. sudderen.
Kook ondertussen de capellini gaar in 5 L lichtjes gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
Meng de capellini met de reepjes gerookte zalm en de pijnboompitten en schep er voorzichtig 2/3 van de saus onder.