Recept
« Terug naar recepten
Carpaccio van rund met kruidensausje
PT30M
Carpaccio van rund met kruidensausje
Een heerlijk carpaccio van rund met kruidensausje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Colruyt
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Carpaccio van rund met kruidensausje te bereiden
Wikkel het vlees in vershoudfolie en leg 2 u. in de diepvriezer.
Schil intussen 1/2 komkommer en snij in 4 lange repen.
Bak de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
Mix de basilicumblaadjes met de peterselie en de olijfolie. Breng op smaak met zout.
Vermeng de notenolie met de frambozenazijn en kruid met peper en zout.
Maak met een mes schilfers van de Parmigiano Reggiano.
Haal het vlees uit de diepvriezer, verwijder de vershoudfolie en snij in flinterdunne sneetjes van 2 à
3 mm.
Schik de sneetjes naast elkaar op de borden. Leg een handvol sla in het midden en doe er een komkommerreepje rond. Zet vast met een cocktailprikker.
Doe over de sla wat geroosterde pijnboompitten en besprenkel met de vinaigrette van notenolie en frambozenazijn.
Besprenkel het vlees met het kruidenmengsel en breng op smaak met wat zwarte peper. Bestrooi met de schilfers Parmigiano Reggiano.
Schil intussen 1/2 komkommer en snij in 4 lange repen.
Bak de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
Mix de basilicumblaadjes met de peterselie en de olijfolie. Breng op smaak met zout.
Vermeng de notenolie met de frambozenazijn en kruid met peper en zout.
Maak met een mes schilfers van de Parmigiano Reggiano.
Haal het vlees uit de diepvriezer, verwijder de vershoudfolie en snij in flinterdunne sneetjes van 2 à
3 mm.
Schik de sneetjes naast elkaar op de borden. Leg een handvol sla in het midden en doe er een komkommerreepje rond. Zet vast met een cocktailprikker.
Doe over de sla wat geroosterde pijnboompitten en besprenkel met de vinaigrette van notenolie en frambozenazijn.
Besprenkel het vlees met het kruidenmengsel en breng op smaak met wat zwarte peper. Bestrooi met de schilfers Parmigiano Reggiano.