Recept
« Terug naar recepten
Cervelaat - groente mix met rodewijn saus en rijst.
PT30M
Cervelaat - groente mix met rodewijn saus en rijst.
Een heerlijk cervelaat - groente mix met rodewijn saus en rijst. recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara verberne
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cervelaat - groente mix met rodewijn saus en rijst. te bereiden
Kook de rijst,
Kook de sperziebonen,
Snij de uien in blokjes,
Snij de Cervelaat in blokjes,
Verhit de olijfolie, fruit de ui, voeg de spekjes, geperste knoflook en de cervelaat toe. Giet de sperziebonen af en voeg deze toe. Laat dit sudderen.
Voor de Rode wijn-saus: (recept van Lambert de Bruijn)
Laat de bouillon en de wijn samen tot de helft inkoken. Smelt de boter en bak daarin de bloem al roerend bruin. Giet al kloppend en in een klein straaltje het ingekookte vocht erbij en blijf roeren tot de saus gebonden is. Laat de saus nog 10 min.zachtjes doorkoken. Voeg de peper toe.
Kook de sperziebonen,
Snij de uien in blokjes,
Snij de Cervelaat in blokjes,
Verhit de olijfolie, fruit de ui, voeg de spekjes, geperste knoflook en de cervelaat toe. Giet de sperziebonen af en voeg deze toe. Laat dit sudderen.
Voor de Rode wijn-saus: (recept van Lambert de Bruijn)
Laat de bouillon en de wijn samen tot de helft inkoken. Smelt de boter en bak daarin de bloem al roerend bruin. Giet al kloppend en in een klein straaltje het ingekookte vocht erbij en blijf roeren tot de saus gebonden is. Laat de saus nog 10 min.zachtjes doorkoken. Voeg de peper toe.
Drlxl zegt: