Recept
« Terug naar recepten
Champignon rozijnensaus
PT30M
Champignon rozijnensaus
Een heerlijk champignon rozijnensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Marianne Oud
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Champignon rozijnensaus te bereiden
Maak de groenten schoon, snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Snipper de augurk en halveer de zilveruitjes. Was de rozijnen en laat ze uitlekken. Verhit de boter in een pan en bak de uit en de champignons ca 3 minuten. Roer de tomatenketchup, de creme fraiche, de augurk, de zilveruitjes en de rozijnen door het champignonmengsel. Voeg de specerijen toe en laat de saus zachtjes ca 5 minuten pruttelen. Breng de saus op smaak met zout en peper en roer eventueel, het braadvocht van het vlees erdoor.