Recept
« Terug naar recepten
Champignonkroketjes
PT35M
Champignonkroketjes
Een heerlijk champignonkroketjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
champignonidee.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Champignonkroketjes te bereiden
Borstel de champignons schoon met een borsteltje of een stuk keukenpapier. Verwijder indien nodig de onderkant van de steeltjes. Hak de champignons fijn. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui. Voeg de champignons en de peterselie toe en laat 10 min. stoven.
Snijd de sneetjes brood in kleine dobbelsteentjes en week ze in de melk. Knijp uit en vermeng met de champignons. Prak de aardappelen goed fijn en meng ze met het brood-champignonmengsel. Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen. Maak kleine kroketjes van het mengsel.
Vermeng in een diep bord de bloem met de maïzena. Klop in een ander bord de eieren los, strooi in een derde bord het paneermeel. Wentel de kroketjes eerst door de bloem en de maïzena, dan door het ei en als laatste door het paneermeel. Druk ze goed aan zodat de paneermeel hecht.
Frituur de kroketjes in zo’n 10 min. Gaar in de friteuse.
Snijd de sneetjes brood in kleine dobbelsteentjes en week ze in de melk. Knijp uit en vermeng met de champignons. Prak de aardappelen goed fijn en meng ze met het brood-champignonmengsel. Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen. Maak kleine kroketjes van het mengsel.
Vermeng in een diep bord de bloem met de maïzena. Klop in een ander bord de eieren los, strooi in een derde bord het paneermeel. Wentel de kroketjes eerst door de bloem en de maïzena, dan door het ei en als laatste door het paneermeel. Druk ze goed aan zodat de paneermeel hecht.
Frituur de kroketjes in zo’n 10 min. Gaar in de friteuse.
fijnproever zegt: