Recept
« Terug naar recepten
Champignons in bierbeslag
PT15M
Champignons in bierbeslag
Een heerlijk champignons in bierbeslag recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
26
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Champignons in bierbeslag te bereiden
Zeef de bloem met het zout en bakpoeder boven een kom en maak in het midden een kuiltje. Klop het ei met een scheutje bier los in een kom en schenk het mengsel in het kuiltje. Roer het geheel vanuit het midden door elkaar en voeg al roerende de rest van het bier toe. Blijf roeren tot dat een glad beslag is ontstaan. Was en hak de peterselie fijn. Voeg de peterselie, fijngehakte tijm en peper toe. Laat het beslag 30 min op een warme plaats rusten. Klop het eiwit stijf en spatel het voorzichtig door het beslag. Borstel de champignons schoon. Haal de champignons door het beslag en frituur ze. Bak ze mooi bruin in 3 min, bij een temperatuur van 180 graden. Serveer de champignons op een schaal met in het midden een bakje remoulade saus.
Mylenny zegt: