KookJij

Champignons in bierbeslag

Een heerlijk champignons in bierbeslag recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Champignons in bierbeslag te bereiden

Zeef de bloem met het zout en bakpoeder boven een kom en maak in het midden een kuiltje. Klop het ei met een scheutje bier los in een kom en schenk het mengsel in het kuiltje. Roer het geheel vanuit het midden door elkaar en voeg al roerende de rest van het bier toe. Blijf roeren tot dat een glad beslag is ontstaan. Was en hak de peterselie fijn. Voeg de peterselie, fijngehakte tijm en peper toe. Laat het beslag 30 min op een warme plaats rusten. Klop het eiwit stijf en spatel het voorzichtig door het beslag. Borstel de champignons schoon. Haal de champignons door het beslag en frituur ze. Bak ze mooi bruin in 3 min, bij een temperatuur van 180 graden. Serveer de champignons op een schaal met in het midden een bakje remoulade saus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Mylenny

Mylenny zegt:
Fantastisch.
Max

Max zegt:
ECHT KEI LEKKER IK HEB HET OOK GEMAAKT!1!!1!!11!!1!
GR MAX
renee

renee zegt:
met een lekkere kaassaus zijn ze lekker.
melissa

melissa zegt:
ik had alleen het recept nodig van het bierbeslag, maar dan kon ik hier toch gewoon die champignons weglaten?
groetjes;)
Karin

Karin zegt:
Ik heb het een keertje gehad en het is heeeeeel lekker! :D