KookJij

Chemins de fer

Een heerlijk chemins de fer recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chemins de fer te bereiden

Kook de aardappelen een 20 tal minuten in gezouten water en een heel klein klontje boter. (zo koken ze niet over)
Giet ze af en maak een simpele puree met melk, peper en zout, nootmuskaat.
Smelt de boter in een ander potje en maak een roux met de bloem en melk.
Eventueel meer melk toevoegen als je een dunnere bechamelsaus wenst.
Als de bechamelsaus op de gewenste dikte is voeg dan 1/2 kipbouillonblokje toe (zorgt voor een lekker smaak aan de witte saus) en eventueel een klein beetje geraspte emmental/gruyere kaas. Voeg de gekookte broccoli toe.
Bak het gehakt aan in de pan en bewerk met een vork zodat je geen grote stukken meer hebt.
Neem een vuurvaste schotel (inboteren mag maar is niet van cruciaal belang) en begin met het gehakt te verdelen, daarop de broccoli in witte saus en als laatste laag de puree.
Werk af met een laagje gruyerekaas (om te gratineren) of paneermeel (voor een gewone krokante korst).
Steek de schotel in een voorverwarmde oven van 180° gedurende 15 minuten en vervolgens nog 3 à 4 minuutjes onder de gril tot er een mooi korstje op de ovenschotel komt.
Smakelijk.

Mijn kookverhaal (Pieter Vandierendonck)

Low budget gerechtje waarmee je eigenlijk veel kanten uit kan.
Op een winterse avond smaakt deze ovenschotel altijd weer...

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst