Recept
« Terug naar recepten
Chili kip
PT30M
Chili kip
Een heerlijk chili kip recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chili kip te bereiden
De kip in stukjes snijden. Champignons in plakjes. Ui snipperen en knoflook fijnsnijden. Doe de olie in een flinke braadpan of grote koekepan. Laat olie goed heet worden en bak de kip lekker door en tamelijk bruin op hoog vuur. doe er daarna de uien en knoflook bij en de kruiden en lekker laten doorbakken. steeds goed doorroeren. doe er ook de champignons bij. ook eerst op hoog vuur. Laat het daarna op laag vuur (zonder deksel) lekker sudderen in ongeveer 6 minuten. Voeg daarna de chilisaus toe en roer er daarna de slagroom goed door.
Doe dan de kip met de saus in de ovenschaal en leg er de plakjes banaan op (de bovenkant is dan helemaal bedekt met banaan)
Dit zet je 10 min. in een voorverwarmde oven van 180 graden C. na die 10 min. leg je de plakjes bacon bovenop de schaal (dus op de banaan). bovenkant moet dan weer helemaal bedekt zijn. en als laatste strooi je de pinda s over de bovenkant.Zet de schaal opnieuw in de oven en laat nog 15 min. bakken tot de bacon lekker knusperig is.
Doe dan de kip met de saus in de ovenschaal en leg er de plakjes banaan op (de bovenkant is dan helemaal bedekt met banaan)
Dit zet je 10 min. in een voorverwarmde oven van 180 graden C. na die 10 min. leg je de plakjes bacon bovenop de schaal (dus op de banaan). bovenkant moet dan weer helemaal bedekt zijn. en als laatste strooi je de pinda s over de bovenkant.Zet de schaal opnieuw in de oven en laat nog 15 min. bakken tot de bacon lekker knusperig is.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
martin60 zegt:
martin60 :p
bobbeltje zegt: