Recept
« Terug naar recepten
Chocolade Taart
PT60M
Chocolade Taart
Een heerlijk chocolade taart recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Belgische vriendin
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chocolade Taart te bereiden
*Smelt de chocolade en roer er de boter goed door.
*Door deze massa de suiker wegwerken.
*Van het vuur af de geklutste dooiers er door kloppen en vervolgens de gezeefde bloem. Mespuntje zout er door en de cayennepeper.
*Eiwitten stijf kloppen.
*Chocolade mengsel door de eiwitten vouwen
*Doe de massa in een springvorm (die natuurlijk eerst is ingevet en daarna lichtjes gebloemd) en laat dit geheel gedurende 35 minuten garen in de oven op 180 °C.
*Uit de oven halen en laten afkoelen.
*Door deze massa de suiker wegwerken.
*Van het vuur af de geklutste dooiers er door kloppen en vervolgens de gezeefde bloem. Mespuntje zout er door en de cayennepeper.
*Eiwitten stijf kloppen.
*Chocolade mengsel door de eiwitten vouwen
*Doe de massa in een springvorm (die natuurlijk eerst is ingevet en daarna lichtjes gebloemd) en laat dit geheel gedurende 35 minuten garen in de oven op 180 °C.
*Uit de oven halen en laten afkoelen.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
OPDIENEN: Met een beetje slagroom en / of een beetje advocaat
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
djmagich zegt:
Als jij je muis op 1 van de vraagtekens houdt, dan krijg je informatie over het betreffende ingredient. Wij hebben nog niet alle ingredienten toegevoegd, maar proberen zo veel mogelijk informatie op de site te krijgen.Hopelijk is het zo een beetje duidelijk :)
Harry Löhr
KookJij.nl
koekiemonster zegt: