Recept
« Terug naar recepten
Coquilles in een Citroensaus
PT30M
Coquilles in een Citroensaus
Met coquilles kun je veel doen. Als voorafje is het ook een zeer smakelijk hapje.
Overigens kunje de saus ook gebruiken bij alle witvissen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Amuse
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Europese
Bron:
Tante Dagmar
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Coquilles in een Citroensaus te bereiden
- Eerst de saus maar maken: Doe de slagroom met de zeste en het citroensap in de sauspan en breng dat voorzichtig aan de kook.
- Klop er vervolgens de roomboter door.
- Dan de eidooier door het slagroom-mengsel kloppen, maar zorg dat de inhoud van het pannetje niet te heet wordt, omdat anders het ei gaat stollen. Blijf kloppen tot de saus lobbig wordt en haal hem dan van het vuur af,breng op smaak met zeezout en peper en houd hem warm.
- Verhit in de koekepan wat roomboter en bak daarin goudbruin het verse broodkruim (gedroogd brood malen in een keukenblender) en zet apart (en houd warm).
- Veeg de koekenpan schoon en verhit daarin opnieuw wat roomboter en bak daarin de coquilles 1 minuut aan elke kant.
- VOORAFJE: Verdeel de de citroensaus over 4 voorverwarmde bordjes en leg daarop de coquilles.
- Garneer met gebakken broodkruim en gesnipperde platte peterselie.
- AMUSE: Halveer de coquilles en serveer ze op een amuselepel met saus, broodkruim en platte peterselie.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Schenk hierbij aan tafel een droge witte wijn (voorafje) of geef bij de borrel (amuse).