Recept
« Terug naar recepten
Coquilles met Krenten en Noten
PT30M
Coquilles met Krenten en Noten
Een heerlijk coquilles met krenten en noten recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Collega uit Amerika
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Coquilles met Krenten en Noten te bereiden
1).Dep de coquilles droog en wrijf ze in met zout en peper.
2).Verhit 3 eetlepels roomboter tot de boter begint te bruinen en bak daarin de coquilles 2 minuten aan elke kant.
3).Zet de coquilles opzij en houd ze warm onder een stuk alu-folie in een oven die op 60 graden is voorverwarmd
4).Verhit in een anti-aanbakpan de rest van de roomboter en bak daarin de krenten, knoflook en sjalot, tot de sjalot goud-bruin is geworden. Flink blijven roeren.
5).Voeg de citroensap toe en de evt. vrij gekomen sappen uit de coquilles en bak rustig door tot het vocht bijna is verdwenen. Breng verder op smaak met zout en flink peper. Haal van het vuur af en:
6).Dan toevoegen het amandelschaafsel en de gesnipperde peterselie. Goed blijven roeren.
2).Verhit 3 eetlepels roomboter tot de boter begint te bruinen en bak daarin de coquilles 2 minuten aan elke kant.
3).Zet de coquilles opzij en houd ze warm onder een stuk alu-folie in een oven die op 60 graden is voorverwarmd
4).Verhit in een anti-aanbakpan de rest van de roomboter en bak daarin de krenten, knoflook en sjalot, tot de sjalot goud-bruin is geworden. Flink blijven roeren.
5).Voeg de citroensap toe en de evt. vrij gekomen sappen uit de coquilles en bak rustig door tot het vocht bijna is verdwenen. Breng verder op smaak met zout en flink peper. Haal van het vuur af en:
6).Dan toevoegen het amandelschaafsel en de gesnipperde peterselie. Goed blijven roeren.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Verdeel de coquilles over de voorverwarmde bordjes en drapeer daarover en daar naast het krenten-amandel-mengsel.