KookJij

Coquilles met Krenten en Noten

Een heerlijk coquilles met krenten en noten recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Collega uit Amerika
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Coquilles met Krenten en Noten te bereiden

1).Dep de coquilles droog en wrijf ze in met zout en peper.
2).Verhit 3 eetlepels roomboter tot de boter begint te bruinen en bak daarin de coquilles 2 minuten aan elke kant.
3).Zet de coquilles opzij en houd ze warm onder een stuk alu-folie in een oven die op 60 graden is voorverwarmd
4).Verhit in een anti-aanbakpan de rest van de roomboter en bak daarin de krenten, knoflook en sjalot, tot de sjalot goud-bruin is geworden. Flink blijven roeren.
5).Voeg de citroensap toe en de evt. vrij gekomen sappen uit de coquilles en bak rustig door tot het vocht bijna is verdwenen. Breng verder op smaak met zout en flink peper. Haal van het vuur af en:
6).Dan toevoegen het amandelschaafsel en de gesnipperde peterselie. Goed blijven roeren.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Verdeel de coquilles over de voorverwarmde bordjes en drapeer daarover en daar naast het krenten-amandel-mengsel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst