KookJij

Côte à l‘os van varken met gekonfijte citroen en pasta

Een heerlijk côte à l‘os van varken met gekonfijte citroen en pasta recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: lekker van bij ons
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Côte à l‘os van varken met gekonfijte citroen en pasta te bereiden

Laat 50 g boter hazelnootbruin worden en bak de côte à l‘os aan beide zijden goudbruin. Kruid met peper en zout.

Haal uit de pan en schik de sneden in een ovenschaal. Voeg nu vervolgens toe: gepelde sjalotten (laat ze op hun geheel), de geschilde worteltjes, tijm, laurier en teentjes look. Snijd de citroenen in vier partjes en voeg toe. Overgiet met de olijfolie.

Plaats de ovenschaal voor tien minuten in een oven op 200°C.

Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking (verse pasta hoeft maar enkele minuten te koken) in ruim gezouten water. Giet af en laat even uitlekken.

Smelt de boter in een pan. Haal die van het vuur en voeg de bloem toe, roer goed. Bevochtig met de room en melk en klop tot een lichtgebonden saus op het vuur. Laat tot op het kookpunt komen en laat nog even doorkoken. Kruid met peper en zout.

Vermeng nu de pasta met de saus. Roer de in reepjes gesneden ham erdoor. Schep alles in een beboterde ovenschotel, bestrooi met de gruyère en laat even grillen. Zet de oven op grillstand en laat drie minuten grillen.

Schik de côte à l‘os op het bord, werk af met de pasta, worteltjes, sjalot en schoongemaakte ­waterkers.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst