Recept
« Terug naar recepten
Courgette-gehakttaart
PT60M
Courgette-gehakttaart
Een heerlijk courgette-gehakttaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jolanda willemen
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Courgette-gehakttaart te bereiden
Van de gezeefde bloem, de tarwekiemen, de boter en het water snel een glad deeg kneden.
In plasticfolie gewikkeld ongeveer 30 min. in de koelkast leggen.
De ui snipperen en in olie in een grote pan op een laag vuur fruiten.
De knoflook erboven uitpersen.
Het gehakt toevoegen en al roerend tot een kruimelige massa aanbraden.
Alles op smaak brengen met rozemarijn, zout en peper en op een laag vuur laten sudderen.
De courgette schoonmaken, in de lengte in vieren verdelen en in plakjes snijden.
Door het gehakt mengen.
De oven voorverwarmen op 200 graden.
De ovenschaal invetten.
Het deeg op een met bloem bestoven aanrecht dun uitrollen en de schaal hiermee bekleden.
Met een vork meerdere malen inprikken.
Onder in de oven 10 min. voorbakken.
Het courgettemengsel nogmaals op smaak brengen en in de schaal doen.
Eieren en slagroom loskloppen en erover gieten.
De taart nog ongeveer 30 min. bakken.
In plasticfolie gewikkeld ongeveer 30 min. in de koelkast leggen.
De ui snipperen en in olie in een grote pan op een laag vuur fruiten.
De knoflook erboven uitpersen.
Het gehakt toevoegen en al roerend tot een kruimelige massa aanbraden.
Alles op smaak brengen met rozemarijn, zout en peper en op een laag vuur laten sudderen.
De courgette schoonmaken, in de lengte in vieren verdelen en in plakjes snijden.
Door het gehakt mengen.
De oven voorverwarmen op 200 graden.
De ovenschaal invetten.
Het deeg op een met bloem bestoven aanrecht dun uitrollen en de schaal hiermee bekleden.
Met een vork meerdere malen inprikken.
Onder in de oven 10 min. voorbakken.
Het courgettemengsel nogmaals op smaak brengen en in de schaal doen.
Eieren en slagroom loskloppen en erover gieten.
De taart nog ongeveer 30 min. bakken.