Recept
« Terug naar recepten
Courgette, gevuld met aardappelcrème met spek en peterselie
PT60M
Courgette, gevuld met aardappelcrème met spek en peterselie
Een heerlijk courgette, gevuld met aardappelcrème met spek en peterselie recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lekkervanbijons
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Courgette, gevuld met aardappelcrème met spek en peterselie te bereiden
- Kook de geschilde aardappelen gaar in licht gezouten water. Hak intussen de sjalot en snijd het spek in reepjes. Snijd de courgettes overlangs in 4 en hol ze, zo goed als kan, leeg. Stoof de sjalot in een lepel boter, voeg spek en tijm toe. Giet de aardappelen af en prak fijn met het sjalotmengsel, peterselie, resterende olie en boter, kruid met peper en zout. Vul er de courgettes mee, dek af met ricotta en strooi er broodkruim over. Gaar 20 tot 25 minuten in een voorverwarmde oven op 160°C.