Erg lekker bijgerecht of hapje bij de borrel.
Pas op voor verbranden.
Recept
« Terug naar recepten
Courgetterolletjes
PT50M
Courgetterolletjes
Een heerlijk courgetterolletjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans de vos
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
BBQ lexicon
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Courgetterolletjes te bereiden
Was de courgette en verwijder de steelaanzet.
Snij in zo dun mogelijke plakken (in de lengte);
Hak de tomaten zeer fijn.
Roer de roomkaas zacht met room, tot goed smeerbaar.
Was de peterselie en basilicum, dep droog, gebruik het blad en snij het fijn, even als het uitje.
Roer alle ingredienten door de roomkaas, breng op smaak met z/p.
Vet een ovenschaal in met boter.
Smeer de courgetteplakken aan een kant in met de roomkaas.
Rol op en leg ze dicht tegen elkaar in de schaal.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bak tot de randen bruin zijn (ca. 40 min.).
Snij in zo dun mogelijke plakken (in de lengte);
Hak de tomaten zeer fijn.
Roer de roomkaas zacht met room, tot goed smeerbaar.
Was de peterselie en basilicum, dep droog, gebruik het blad en snij het fijn, even als het uitje.
Roer alle ingredienten door de roomkaas, breng op smaak met z/p.
Vet een ovenschaal in met boter.
Smeer de courgetteplakken aan een kant in met de roomkaas.
Rol op en leg ze dicht tegen elkaar in de schaal.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bak tot de randen bruin zijn (ca. 40 min.).
camilla zegt: