Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: blinde vinken met boontjes en aardappelgratin
PT45M
Dagschotel: blinde vinken met boontjes en aardappelgratin
Een heerlijk dagschotel: blinde vinken met boontjes en aardappelgratin recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: blinde vinken met boontjes en aardappelgratin te bereiden
Aardappelen half gaar koken, vervolgens in schijven snijden.
Melk en room even laten opkoken en goed kruiden.
Neem een vuurvaste schotel invetten met boter, leg de aardappelschijven erin beleg goed met de kaas. Giet de melk/room over de aardappelen tot ze juist onderstaan, indien men wenst de aardappelen nogmaals bijkruiden. Zet in een voorverwarmde oven op 180 gr en bak 35 min. De laaste 15 min nogmaals kaas erover strooien.
Voor de saus: snijd de groenten in blokjes en kruid deze naar smaak en stoof even aan.
Voeg de bouillon toe en laat op een zacht vuur pruttelen.
Zeef de saus door een pasvite en warm terug op, voeg de room toe.
Blinde vinken in boter gaar bakken.
Boontjes in heet water half gaar koken, afgieten. Ajuin in blokjes gesneden aanstoven in boter en de boontjes toevoegen, kruiden met peper, zout en muskaatnoot.
Serveer alles zeer warm op bord.
Melk en room even laten opkoken en goed kruiden.
Neem een vuurvaste schotel invetten met boter, leg de aardappelschijven erin beleg goed met de kaas. Giet de melk/room over de aardappelen tot ze juist onderstaan, indien men wenst de aardappelen nogmaals bijkruiden. Zet in een voorverwarmde oven op 180 gr en bak 35 min. De laaste 15 min nogmaals kaas erover strooien.
Voor de saus: snijd de groenten in blokjes en kruid deze naar smaak en stoof even aan.
Voeg de bouillon toe en laat op een zacht vuur pruttelen.
Zeef de saus door een pasvite en warm terug op, voeg de room toe.
Blinde vinken in boter gaar bakken.
Boontjes in heet water half gaar koken, afgieten. Ajuin in blokjes gesneden aanstoven in boter en de boontjes toevoegen, kruiden met peper, zout en muskaatnoot.
Serveer alles zeer warm op bord.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.