Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: een medaillon van kalfs met puree speciaal en een bedje van bloemkool met bechamelsaus
PT30M
Dagschotel: een medaillon van kalfs met puree speciaal en een bedje van bloemkool met bechamelsaus
Een heerlijk dagschotel: een medaillon van kalfs met puree speciaal en een bedje van bloemkool met bechamelsaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: een medaillon van kalfs met puree speciaal en een bedje van bloemkool met bechamelsaus te bereiden
Bereiding puree: aardappelen beetgaar koken in licht gezouten water.
Bloemkool, broccoli in kleine roosjes verdelen.
Pompoen in blokjes snijden.
Deze even opstoven in een beetje boter.
Aardappelen pureren, kruiden, groenten en melk toevoegen. Dit alles goed mengen.
Bereiding groenten: bloemkool beetgaar koken.
Maak een blanke roux van de boter, bloem en melk.
Kruid de saus naar smaak af en voeg de peterselie toe.
Dresseer de saus over de bloemkool.
Bak het kalfsvlees rosé aan en kruid naar smaak.
Serveer alles kleurrijk op bord.
Bloemkool, broccoli in kleine roosjes verdelen.
Pompoen in blokjes snijden.
Deze even opstoven in een beetje boter.
Aardappelen pureren, kruiden, groenten en melk toevoegen. Dit alles goed mengen.
Bereiding groenten: bloemkool beetgaar koken.
Maak een blanke roux van de boter, bloem en melk.
Kruid de saus naar smaak af en voeg de peterselie toe.
Dresseer de saus over de bloemkool.
Bak het kalfsvlees rosé aan en kruid naar smaak.
Serveer alles kleurrijk op bord.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.