Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: gehaktbroodje met puree en witte kool
PT40M
Dagschotel: gehaktbroodje met puree en witte kool
Een heerlijk dagschotel: gehaktbroodje met puree en witte kool recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: gehaktbroodje met puree en witte kool te bereiden
Kook de aardappelen beetgaar en giet af.
Pureer, goed kruiden en meng de fijn gesneden witte kool eronder, olijfolie en de peterselie.
Doe in een vuurvaste schotel een beetje boter erop en chapelure.
Zet even onder de grill.
Rode biet in kleine blokjes snijden.
Ajuin in kleine blokjes snijden.
Meng deze ingredienten met het gehakt, kruiden, mosterd, eike en chapelure.
Maak er een broodje van.
Boter in de pan en bak het broodje gaar aan.
Witte kool beetgaar koken in licht gezouten water samen met de kruidnagel, afgieten en goed laten uitlekken.
Rode biet in kleine blokjes snijden.
Sjalotjes fijn snijden.
Stoof de sjalotjes aan in een beetje boter voeg de witte kool en rode biet toe. Kruid goed naar smaak en voeg de melk toe, even op hoog vuur goed laten opwarmen. Voeg indien nodig het bindmiddel toe.
Serveer dit gerecht zeer warm op bord.
Pureer, goed kruiden en meng de fijn gesneden witte kool eronder, olijfolie en de peterselie.
Doe in een vuurvaste schotel een beetje boter erop en chapelure.
Zet even onder de grill.
Rode biet in kleine blokjes snijden.
Ajuin in kleine blokjes snijden.
Meng deze ingredienten met het gehakt, kruiden, mosterd, eike en chapelure.
Maak er een broodje van.
Boter in de pan en bak het broodje gaar aan.
Witte kool beetgaar koken in licht gezouten water samen met de kruidnagel, afgieten en goed laten uitlekken.
Rode biet in kleine blokjes snijden.
Sjalotjes fijn snijden.
Stoof de sjalotjes aan in een beetje boter voeg de witte kool en rode biet toe. Kruid goed naar smaak en voeg de melk toe, even op hoog vuur goed laten opwarmen. Voeg indien nodig het bindmiddel toe.
Serveer dit gerecht zeer warm op bord.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op,foto om te vergroten.